A legszebb élet…..

Melegséggel tölti el a lelkem, ha egy házaspárt látok, akik egymásba kapaszkodva mennek végig az utcán. Látszik rajtuk, hogy együtt öregedtek meg, Együtt kezdték a közös életet, felneveltek gyermekeket, átéltek pár ajtó csapkodást, veszteséget, boldogságot, sikert.
Egyik nap a bankban vártam a soromra, s mellettem egy idős házaspár ült. Kedvesen fogták egymás kezét, hálával és gondoskodással néztek egymásra. Sugárzott a megbecsülés róluk egymás iránt. Amikor sorra kerültek, a bácsi felsegítette a feleségét, kedvesen, mosolyogva. Együtt ültek le az ügyintéző előtti székekre, illedelmesen, gondoskodóan a bácsi megigazította a széket, hogy minél kényelmesebb helye legyen a néninek. Értették egymást, látszott, hogy talán fél száz év van mögöttük, s ezt az időt együtt élték meg.
S én még mindig abban hiszek, hogy az az ideális, akivel közös a házam, a gyermekem, a bankszámlán, s vele élem le az életem.

De mit tehetünk, ha közbeszólt a sors, közbeszólt a 3., közbeszóltunk mi magunk, hogy egy új életet kezdjünk el.
Megadatik számunkra, hogy még megtaláljuk azt, akire vágyunk? Lesz-e ilyen tisztelet és megbecsülés kettőnk között, hiszen nem lesz ilyen gazdag múltunk, amire építhetünk?

 Köztünk jár, aki tudja?

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Sziklák

A büszkeség egy balítélet

Gyengeséged a büszkeség miatt nem vállalod Sokan erőt mutatnak kifelé a világnak. Magabiztosnak látszanak. Büszkeség jellemzi őket. Ez a büszkeség valójában mit takar? Sziklaszilárd jellemet,

életem leckéi

Online író-olvasó találkozó

Online író-olvasó találkozó tervezését készítem elő. A tervem, hogy minden hónapban online író-olvasó találkozó legyen. Kérdezhettek tőlem, rólam. A könyvem történetéről. A könyvem üzenetéről, tartalmáról.

Életem leckéi könyv+ motivációs lap

Olvasótalálkozó: Siófok

Kedves Olvasóm, helyszín Marcipán Cukrászda. Sok szeretettel várlak az alábbi napokon: 2021.november 27-28. 13.00-18.00 óra között Marcipán cukrászda 8600 Siófok, Fő utca 174-176.

Kutya

A kutyát egy életre választjuk

Az ő életében egy életre lesz a társunk, a kutyák nem retúr jeggyel érkeznek hozzánk.Mindig egy életre választunk kutyát. Tudjátok rólam, hogy mindig is volt

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól