A szív lüktet, szeret, néha megreped.

Tele erővel, lüktetéssel, szeretettel. Ezzel indulunk a világnak. Néha repdes, néha fáj, néha megreped a szív. Tele emlékekkel, tele boldogsággal, tele szeretettel.

Nem kíméljük, hiszen azt gondoljuk mindent kibír.

Foltozgatjuk, férceljük, megkötjük. Talán olyan nagy terhet teszünk rá, amit el sem bír, de nem gondolunk arra, hogy véges az ereje. Van, hogy megszakad.

A szívünk és a lelkünk csodákra képes, hatalmas ereje már-már ember feletti. Mekkora hely van benne? Amennyire szükségünk van, ahány embert, amennyi szeretetet zárunk bele. Mégis sokszor adunk utat a bánatnak, hagyjuk, hogy kettészelje, megtépázza. Szívünk hasadékai, a keserűségünk mércéje.

Kell egy áradat, ami kimossa a bánatot, a szenvedést. Óvnunk kell, vigyáznunk rá, nem engedhetjük, hogy sziklává váljon.  Követ nem cipelhetünk a helyén, s ha mégis, akkor egyszer csak jön egy angyal, s egy varázsütésre leomlanak a falak. Végtelen az ereje, s ezt az erőt mi magunk hozzuk létre.

Szeretettel ajánlom verseimet. A szívem érzéseit foglaltam bele mindegyikbe.

Itt olvashatod az összeset: Verseim

Biró Márta

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Kenyér

Óda a kenyérhez

E rövidke versem, Óda kenyérhez címmel akkor írtam, amikor elkezdtem kenyeret sütni.A kenyérhez szeretet, elhatározás, tisztelet kell. Házi kenyérhez hozzájutni otthon a legfelemelőbb érzés. Napjaimban

Egészséges táplálkozás

Egészséges táplálkozás

Valójában mi az, hogy egészséges táplálkozás? Tág fogalom, mindenkinek személyre szabott értéket, egészséget jelent. Mindenkinek először az jut eszébe, hogy együnk minél több zöldséget, gyümölcsöt.

Desszert

A főzés szerelmesei, a konyha csodái

Böbi, aki a főzés szerelmesei közé tartozik, a sütés csodáiban is remekel. A főzni szeretők támogató közösségének megalkotója. Böbi sokrétű tevékenysége, jelenléte a közösségi médiában,

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól