Az emlékeink őrzői vagyunk

Sokan világgá mennének fájdalmukban, a saját nehéz terhük alól kibújnának, hogy hátra hagyva, egy új élet reményében újra kezdjenek mindent. Megéri-e menekülni, megéri-e mindent eltemetni? Minden esemény, ami megtörtént velünk épít bennünket. Megtanulunk több szituációban helyesen viselkedni, rutint szerezni, az is lehet, hogy a saját kárunkon. Mégis, ez a mi nyomvonalunk, mégis ez a mi értékünk és a mi múltunk marad.


A saját Emlékeink Őrzője leszünk. S ha elég érdekes, tanulságos, akár átadhatjuk a tapasztalatainkat másoknak, írott formában is. Akiknek felhőtlen gyermekkoruk volt, azok könnyebben veszik az akadályokat, akik nem voltak ilyen szerencsések, azok már abban a korban edződtek meg, rezisztensebbek.

Bármelyik irányból közelítjük meg az érzéseinket, a fájdalmainkat, csak mi magunk oldhatjuk meg, s ezzel “elintézettnek” vehetjük, betehetjük a memóriánk egy fiókjába. Amikor csak eltemetjük magunkban, rejtegetjük, azzal egy későbbi rohamszerű lavinát kreálunk. Vállaljuk fel magunkat, vállaljuk fel az érzéseinket, s inkább merjük intézni, megoldani a gondjainkat, hogy a saját helyünkön, értékeink mellett maradhassunk. 

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Sziklák

A büszkeség egy balítélet

Gyengeséged a büszkeség miatt nem vállalod Sokan erőt mutatnak kifelé a világnak. Magabiztosnak látszanak. Büszkeség jellemzi őket. Ez a büszkeség valójában mit takar? Sziklaszilárd jellemet,

életem leckéi

Online író-olvasó találkozó

Online író-olvasó találkozó tervezését készítem elő. A tervem, hogy minden hónapban online író-olvasó találkozó legyen. Kérdezhettek tőlem, rólam. A könyvem történetéről. A könyvem üzenetéről, tartalmáról.

Életem leckéi könyv+ motivációs lap

Olvasótalálkozó: Siófok

Kedves Olvasóm, helyszín Marcipán Cukrászda. Sok szeretettel várlak az alábbi napokon: 2021.november 27-28. 13.00-18.00 óra között Marcipán cukrászda 8600 Siófok, Fő utca 174-176.

Kutya

A kutyát egy életre választjuk

Az ő életében egy életre lesz a társunk, a kutyák nem retúr jeggyel érkeznek hozzánk.Mindig egy életre választunk kutyát. Tudjátok rólam, hogy mindig is volt

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól