Az én Mackóm

Emlékeimben él egy kép, talán a legszebb. Számomra kincs, mert kevés ilyen emléket raktározhattam el a lelkemben. Akkor még kicsi gyermek voltam, emlékszem rá, hogy amikor édesanyám betett az ágyba, énekelt nekem, hogy mielőbb elaludjak. Volt, amikor nem akartam, volt, amikor fáztam. Akkor az édesanyám mellém tette a Macit. Maci volt a neve, így hívtam.

Pontosan emlékszem a szavaira:  Egy maci kell minden kislánynak, mert az melegít, ha alszom.  A babákkal játszani kell, de a mackók, azok puhák, kedvesek, azokhoz bújni kell, este beszélgetni velük. Azoknak kell elmesélni a titkokat, minden elalvás előtt meg kell ölelni őt, álom puszit kell adni neki.

Nem múlt el úgy éjszaka, hogy a Maci ne lett volna mellettem.  Amikor  felkeltem, megetettem, megmosdattam, megsimogattam és a bevetett ágyamra ültettem. Onnan figyelt engem, hogyan játszom a babákkal. Aztán jött az este, a babák ültek és figyelték, hogy a Maci és én megyünk aludni. Szegény Macit megviselte ez a nagy törődés. Volt, amikor édesanyám varrta meg a kezét, lábát, az orrán a gombot, amikor már csak egy cérnaszál tartotta.Minden sérüléséből meggyógyult az én Macim.  Ő volt az első kincsem, ő volt a bizalmasom. Aztán elkezdett elromlani az édesanyám, akit nem lehetett megvarrni. A nagy romlásban, elválásban valahol elveszett a Maci, a mai napig sem tudom, hogy hol. Talán, amikor a szüleim az intézetben hagytak, talán előbb, már nem tudom. Akárhogy is próbálom visszaidézni , nem tudom.

Aztán eljött az a nap, amikor én beszéltem, énekeltem a gyermekemnek. Neki is volt egy Macija, de ez a Maci végig nézte, ahogy iskolába megy, ahogy felnőtté válik. Mert minden kisgyermeknek kell egy Maci, egy pihe-puha, megértő, melengető, vigasztaló Maci.

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Sziklák

A büszkeség egy balítélet

Gyengeséged a büszkeség miatt nem vállalod Sokan erőt mutatnak kifelé a világnak. Magabiztosnak látszanak. Büszkeség jellemzi őket. Ez a büszkeség valójában mit takar? Sziklaszilárd jellemet,

életem leckéi

Online író-olvasó találkozó

Online író-olvasó találkozó tervezését készítem elő. A tervem, hogy minden hónapban online író-olvasó találkozó legyen. Kérdezhettek tőlem, rólam. A könyvem történetéről. A könyvem üzenetéről, tartalmáról.

Életem leckéi könyv+ motivációs lap

Olvasótalálkozó: Siófok

Kedves Olvasóm, helyszín Marcipán Cukrászda. Sok szeretettel várlak az alábbi napokon: 2021.november 27-28. 13.00-18.00 óra között Marcipán cukrászda 8600 Siófok, Fő utca 174-176.

Kutya

A kutyát egy életre választjuk

Az ő életében egy életre lesz a társunk, a kutyák nem retúr jeggyel érkeznek hozzánk.Mindig egy életre választunk kutyát. Tudjátok rólam, hogy mindig is volt

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól