Sinka Mártaként születtem, de mióta felnőtt vagyok Biró Mártaként ismer mindenki.
Miért is van ez így? Mert az életem akkor változott meg, akkor lett családom, otthonom, gyermekem, amikor megtaláltam a másik felemet, a férjemet.
Ő helyettesítette az anyámat, az apámat, a rokonaimat.
Amikor Sinka Mártaként éltem az életem, az gyötrelmes gyermekkor volt, akitől a nevemet kaptam, ő egy rossz ember volt.
Mégis a gyermekkoromban kaptam meg azt a kulcsot a sorstól, amivel beléphettem a felnőtt kor ajtaján. Gyermekkoromban tanultam meg felnőttként gondolkodni, akkor tanultam meg, hogy gyermekként is tudok tervezni, akkor ismertem fel, hogy más értékrendet tűztem ki célnak. Rátermettségem és problémamegoldó képességem magas szintre emelkedett.
Azért írtam meg az első könyvem, hogy a saját életemmel adjak inspirációt azoknak, akik felnőtté válásuk idején nem számíthatnak a családi háttérre, akiknek a szülei nem adnak támaszt.

Ne süllyedjünk bele az elveszettségbe, ne féljünk, hiszen saját képességünk, tapasztalatunk fog bennünket segíteni.

Ott álltam a ballagás után egyedül, otthon, család nélkül. Mégsem voltam elkeseredve, mentem előre, lett munkám, lett egy szoba, ahol lehajthattam a fejem éjszakára.
Saját magam alakítottam ki a szokásaimat, a céljaimat, az életemet, aztán szép lassan minden rendeződött.
Minden helyzetben feltaláltam magam, talán ez volt a küldetésem, az élet iskoláját gyermekkoromban végeztem el, kiváló eredménnyel.
A legfontosabb számomra még ma is, hogy jó emberként éltem az életem, hiszen a hosszú, igaz barátságok csak így születnek.
Mindig is számíthattam a barátaim támogatására, szeretetére, s amikor a legnagyobb szükség van rá, felbukkanhat olyan igaz barát, akire nem is számítottam volna.
Most már köszönöm a sorsnak, hogy leckéket adott, mert e nélkül elvesztem volna, köszönöm a barátaim támogatását, hálás vagyok, hogy élhettem családban, hálás vagyok, hogy megszületett a gyermekem.
Bárhogy is lesz, bármi is történik, megoldom, hiszen már nem vagyok egyedül, létrehoztam a saját világom, a saját értékrendem.

 

Kedves Olvasóim, Bennetek is ott van a tudás, ott van az erő, ott van a képesség, értékes emberek vagytok, s ezt tudassátok, hallassátok, alkalmazzátok. Mutassátok meg az értékeiteket.

Utam segítői

Mentorom dr. Pető Bence

 

„Nincs többé suttogás, hallasd a hangod, mert a világnak szüksége van rá(d)!”

https://petobence.hu/

Könyvmolyok szerint a világ

Hálával, köszönettel tartozom a Könyvmolyok szerint a világ FB oldal kezelőjének Editnek, hogy megosztotta az írásaimat, a blogjaimat. Segített ismertebbé tenni, több olvasót, követőt elérni. Köszönöm az elismerő gondolatait, hogy írásaimat értékesnek tartja.

https://hu-hu.facebook.com/pages/category/Book/Könyvmolyok-szerint-a-világ-180182618846161/

SORS

Tudom a pontos választ, hogy mi az, ami vezérli az utamat?  Talán a sorsom, talán általam ismeretlen erő írta meg? Talán elrendeltetett, talán küldtek a Földre? Tényleg csak én magam, tényleg csak fejben dől el? Keressük a válaszokat, hiszünk abban, amit jónak, igaznak találunk. Legtöbbször csak magunkban hiszünk? Átadjuk magunkat valami megmagyarázhatatlan, ismeretlen támogatónak? Akárhogy is van, sokszor éreztem azt, hogy támogatást kapok, valami kíséri az utam, fogja a kezem, és amikor elveszve éreztem magam, mindig megoldódott. Volt úgy, hogy elveszítettem a hitem, arra gondoltam nincs kiút, de mégis volt. Erősnek éreztem magam ettől, éreztem, hogy jó döntést hoztam, tisztában voltam vele, hogy csak rajtam múlott. Mégis, mindig hálát adtam a sorsnak.

Biztos, hogy csak rajtam áll, vagy bukik az életem? Talán sosem fogom megtudni a helyes választ, de érzem, hogy a Sorsnak sokat köszönhetek, annak ellenére, hogy párszor éreztem, büntet engem. Valójában büntetett, vagy csak más irányba fordított? Hiszek abban, hogy segítette és segíteni fogja az utamat, az életemet. Legyen hitünk, bármi is az, bármit is választunk magunknak.

Colway Hungary

Kedves Követőim, volt az életemben, hogy anyagi helyzetemben elgyengültem, de volt szerencsére olyan is, hogy nem okozott problémát minőségi termékeket vásárolnom. Amikor anyagi nehézségeim voltak, akkor is törekedtem arra, hogy minőséget képviseljen a megjelenésem. Ehhez szükségem volt a találékonyságomra, és régi barátnőm tanácsaira, és segítségére.

Hamar rájöttem nem érdemes olcsó termékeket vásárolnom, hiszen az eredményt nem érem el. Ezért inkább olyat választottam, aminek az egyszeri vásárlása magasabb értékű volt, de meghozta az anyagi hasznát is, hiszen sokkal tovább tudtam használni. Rájöttem, hogy nem veszek havonta többször kozmetikai cikket áruházláncban, inkább kipróbáltam a Colway termékeket. Meglepetésemre a termék sokat változtatott a bőrömön, sokkal tovább tartott a kiszerelésben lévő mennyiség, s ahogy kiszámoltam gazdaságosabb választás volt, mint a tömeg termék. Amikor kiválasztottuk a számomra megfelelő kozmetikumot, akkor egy kezelésen is részt vettem. Ez a kezelés a lelkemet felmelegítette, a megjelenésemben magabiztosabbnak éreztem magam, nagyobb önbizalommal léptem ki az utcára, táskámban az értékes szerzeményemmel.

www.colway.hu

Egyensúly Akadémia

Kedves Követőim! A saját történetem, a saját örömeim, bánataim, amit eddig megéltem számotokra segítséget ad arra, hogyan álltam talpra, hogyan építettem fel az életem, hogyan éltem meg a buktatókat, s milyen örömöket találtam arra, hogy boldog legyek. Viszont én is követem azokat, akikre felnézek, akik számomra példa értékűek, akiknek a segítségére támaszkodhatok. Vannak a lelkünkben elraktározott események, amik programozzák az elménket. Ezek a programok nem mindig kellenek nekünk, s ezeket a programokat törölnünk kell, el kell engednünk azokat, amik hátráltatnak bennünket. Képes Anita munkája, képzettsége, maga a lénye számomra követendő. Segítséget ad nekem a „testi-lelki-gondolati egyensúly és harmónia megteremtésében”.

   Biró Márta

Változtasd meg a gondolataid és megváltozik az életed!

Itt olvashatsz bővebben rólam: https://egyensulyakademia.com/

 

Útmutatások

Mit tennék, ha most válnék felnőtté, szülői háttér nélkül? (szakma, munkahely)

Azok a gyermekek, akik állami gondozásban élnek, nevelőszülőktől válnak felnőtté, kevesebb támogatásban részesülnek, mint a szüleiknél felnövő gyermekek. Számukra a legfontosabb, hogy olyan munkahelyet találjanak, ahol meg tudják keresni a fenntartásukhoz szükséges jövedelmet.

A pályaválasztás során kiemelkedően fontosnak tartom, hogy olyan iskolába adják be a jelentkezésüket, amely a képességeiknek, érdeklődésüknek megfelelő. Érdemes körülnézni, információt gyűjteni, hogy melyek a hiány szakmák. A hiány szakmák közül megtalálni azt, amiben jól fogják érezni magukat. A végzettség megszerzése után sokkal könnyebb elhelyezkedni. Ilyen szakmák jól fizető állásokat hoznak, továbbá kisebb vállalkozást is lehet indítani. Ezekben a szakmákban elhelyezkedő fiatalok hosszabb távra tudnak tervezni, hiszen a munkaerő piac megbecsüli őket, vagy a vállalkozásuk stabilabb, jövedelmezőbb lesz.

Akinek van lehetősége, fordítson figyelmet arra , hogy felsőfokú intézményben folytassa a továbbtanulást. Akár egy szakma megszerzése után, mellyel pénzt tud keresni, mellette tanulhat, szakvizsgát, mestervizsgát, felsőfokú képesítést szerezhet. A szakmához kapcsolódó kiegészítő tevékenység folytatásához is tanulhat más jellegű képzésen. Szerencsésebb, ha több irányban tud mozogni, munkát, pályát választani.

Kardinális kérdés ez, mivel legtöbb esetben, albérletben tudnak élni, melynek a költsége megnöveli a havi rezsit.

„1980 Valahány” arról szólt, hogy a bizonyítványommal a kezemben már megvolt a munkahelyem, hiszen akkoriban mindenkinek kötelező volt dolgozni. Ezzel a tudattal, nem féltem attól, hogyan fizetem ki az albérletet, a megélhetési költségre elég lesz-e. Akkor is kellett spórolnom, nem vehettem meg, amire vágytam, de feltaláltam magam.  A ruháimat kézzel varrtam, vagy kötöttem magamnak, aztán a kollégáimnak, ismerőseimnek is, hogy több bevételhez tudjak jutni.

A témával kapcsolatban kérdezzetek, írjatok az elérhetőségeimen. Szívesen válaszolok. Beszélgessünk róla.