Démonjaink

Bennünk élnek, kreáljuk magunknak, félelmeink hozzák létre. Néha elkísérnek bennünket, de van, hogy csak időszakosan kísértenek. Mindenki fél valamitől. Addig jó, amíg nem hatalmasodik el rajtunk. Démonjaink kísérnek, ha hagyjuk.

Átéltünk már félelmeket. Rengeteget. Mindenki mást-mást, de mindenkinek a sajátja a legnagyobb.  Mégis azt látom, tapasztalom, hogy a legnagyobb félelem alatt erősödik fel a legjobban a segítségadási szándékunk. Talán generálja az agyunk, hiszen a saját problémánkról eltereli a figyelmünket, s közben egy jobb érzést ad, azzal, hogy örömöt látunk egy másik ember szemében.

Küzdünk a démonjainkkal, de a legerősebbek ilyenkor is szakítanak időt arra, hogy támogassanak másokat.

Boldogság hormonjaink az egekbe szállnak, amikor tudjuk, hogy tettünk valami jót, és látjuk, érezzük a visszasugárzott tekintetből a határtalan hálát, örömöt. Érdemes ezeket a pillanatokat magunkkal vinni egész életünkben.

Megküzdöttem a démonjaimmal. Megírtam az Életem leckéi könyvemben.

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Kenyér

Óda a kenyérhez

E rövidke versem, Óda kenyérhez címmel akkor írtam, amikor elkezdtem kenyeret sütni.A kenyérhez szeretet, elhatározás, tisztelet kell. Házi kenyérhez hozzájutni otthon a legfelemelőbb érzés. Napjaimban

Egészséges táplálkozás

Egészséges táplálkozás

Valójában mi az, hogy egészséges táplálkozás? Tág fogalom, mindenkinek személyre szabott értéket, egészséget jelent. Mindenkinek először az jut eszébe, hogy együnk minél több zöldséget, gyümölcsöt.

Desszert

A főzés szerelmesei, a konyha csodái

Böbi, aki a főzés szerelmesei közé tartozik, a sütés csodáiban is remekel. A főzni szeretők támogató közösségének megalkotója. Böbi sokrétű tevékenysége, jelenléte a közösségi médiában,

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól