Édesanya

Minden, ami az édesanya szót jelenti számomra.

Édesanya, akihez láthatatlan szál fűz, akinek a pillantását először érzem a bőrömön. Aki a karjába vesz, amikor megszülettem. Ő véd, ápol, szeret, gondoskodik rólam.

Érzem az illatát, ami nem fogható semmi máshoz. Akiben feltétel nélkül megbízom. Ő az, aki semmiért sem cserélne el másra. Neki a legfontosabb én vagyok. Minden pillanatban velem van, ha, csak gondolatban is, de ő az, aki kíséri az életem.

A legcsodálatosabb érzés, ami két ember között létrejöhet. Az a kötődés, feltétel nélküli szeretet, amit senki mástól nem kaphatok. Bármilyen legyek is, mint gyermek, neki a legszebb, a legjobb, a legkedvesebb vagyok. Nem gondolkodom azon, hogy szeret-e, miért szeret, meddig szeret, mert addig, amíg él, én élvezem a szeretetét.

Az édesanya tudom, hogy feláldozza magát értem, hogy nekem legyen a legjobb a világon.

Mit jelent egy ölelés?

Édesanya ölelése minden körülmények között megvigasztal, szegénységben, gazdagságban, bánatban, örömben.

Édesanya, aki várt rám, akik szenvedett értem, hogy itt lehessek.

S ha távol van tőlem, hiányzik. Akinek bármikor benyithatom az ajtaját, sosem kérdezi meg miért. Aki megosztja velem az utolsó falatot is, akinek mindig van rám ideje. Aki ott van az első lépésemnél, aki először kísér az óvodába, iskolába. Aki törölgeti a könnyes szemét, amikor az utolsó lépéseket teszem meg az iskolában, amikor az oltár előtt állok, hogy belépjek a felnőttek világába, amikor megajándékozom unokával. Édesanya nekem, amikor én segítem a lépéseit, amikor én fogom a kezét és kísérem a végső megnyugvás felé, akiért megszakad a szívem, hogy már nem láthatom többé. Az édesanyám szeretetét akkor is érzem, amikor már a csillagok közül figyel rám, s valahol mindig hallom intő szavát, megértő tekintetét, s még mindig érzem simogatását, keze érintését a fejem búbján.

A lelkemben tovább él, a hagyományait tovább viszem, a mozdulatai beépülnek a mozdulataimba. S ha nem adatik meg ez az érzés az életemben, vagy csak kis időre, mindig érzem a hiányát, s fájó szívvel látom mások anya-gyermek kapcsolatát. Akkor én teremtek hagyományt, én leszek jó édesanya, én teremtem meg a gyermekemnek azt, ami nekem hiányzott. Én leszek az ÉDESANYA.

Írtam egy verset egyszer egyé édesanyának. Meghatódtam a lehetőségen, az íráson és a végeredményen is. Legfőképpen, amikor átadtam a versem.
Itt olvashatjátok: Drága Virágom, Jázmin

Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Az élet titkai

Az élet titkai

Ezek az apró titkok fűszerek a boldogsághoz, az élet titkai Sokszor apró titkokon múlik az élet. A legegyszerűbb fűszer, hogy felszabadultabban élhess.Cipelheted a világ súlyát

Vödör szeretettel tele

Egy vödör szeretet

Gondolt egyet egyszer egy vödör, S, hogy menni tudjon két lába kinőtt.Elindult nagy léptekkel a világba,Rámosolygott minden virágra. Örömében táncot járt,Ily szépséget talán nem is

Menetelés a boldogság felé

Menetelés, szeretet

Elől megy a szeretet szétszakadt ruhában,Követi a boldogság, bánatot szorítva markában.Megszakadt szívek sajdulva beállnak a sorba,Gondolják, legyen teljes ez a csorda. Megindul a felhő, zuhatag

Sziklák

A büszkeség egy balítélet

Gyengeséged a büszkeség miatt nem vállalod Sokan erőt mutatnak kifelé a világnak. Magabiztosnak látszanak. Büszkeség jellemzi őket. Ez a büszkeség valójában mit takar? Sziklaszilárd jellemet,

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól