Egy anya vagyok, aki apaként is működik

Egyszer csak arra ébredsz, hogy Te vagy minden. Te felelsz a családért, a gyermekért, a kenyérért. Mázsás súly nehezedik a válladra. Először a gondolat, hogy megfelelsz-e, meg tudod-e csinálni, hogy fogod mindkét szülőt helyettesíteni. Még ég a szíved a fájdalomtól, még látod a gyermeked szemében a kétséget. Még látod, hogy egy vigasza maradt: ott vagy neki, s lehet, hogy közben retteg, mert már csak ez az egy szál, ez az egy kapocs maradt neki. Mi lesz, ha ez is elveszik?

Aztán beindul a fogaskerék, családfő lettél, gondoskodnod kell mindenről. Gondoskodnod kell a lakás, ház működéséről, a javításokról. Meg kell tanulnod beszélni az iparosok nyelvén, meg kell értened, hogyan működnek a dolgok. Az autó szerviz, a gázóra, a villanyóra. Meg kell venned a karácsonyfát, helyt kell állnod nőként, férfiként. Meg kell tanítanod a gyermekedet felnőtté válni, meg kell tanítanod autót vezetni. Meg kell keresned a megélhetésre valót.

Esténként belezuhansz az ágyba, kavarognak a gondolataid. Először azt érzed káosz van körülötted, aztán lassan helyreáll az élet, megtanulod a folyamatokat. Ahogy telik az idő, rájössz, hogy erre is képes vagy, rájössz, hogy becsülettel csinálod végig, rájössz, hogy értékes vagy, rájössz, hogy egy ember hegyeket tud megmozgatni.

A legszebb, hogy látod a gyermeked szemében újra a biztonságot, az elismerést és a megnyugvást. Bízol benne, hogy ennél rosszabb már nem jöhet az életben szembe veled. Lassan kisüt a nap.

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Sziklák

A büszkeség egy balítélet

Gyengeséged a büszkeség miatt nem vállalod Sokan erőt mutatnak kifelé a világnak. Magabiztosnak látszanak. Büszkeség jellemzi őket. Ez a büszkeség valójában mit takar? Sziklaszilárd jellemet,

életem leckéi

Online író-olvasó találkozó

Online író-olvasó találkozó tervezését készítem elő. A tervem, hogy minden hónapban online író-olvasó találkozó legyen. Kérdezhettek tőlem, rólam. A könyvem történetéről. A könyvem üzenetéről, tartalmáról.

Életem leckéi könyv+ motivációs lap

Olvasótalálkozó: Siófok

Kedves Olvasóm, helyszín Marcipán Cukrászda. Sok szeretettel várlak az alábbi napokon: 2021.november 27-28. 13.00-18.00 óra között Marcipán cukrászda 8600 Siófok, Fő utca 174-176.

Kutya

A kutyát egy életre választjuk

Az ő életében egy életre lesz a társunk, a kutyák nem retúr jeggyel érkeznek hozzánk.Mindig egy életre választunk kutyát. Tudjátok rólam, hogy mindig is volt

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól