Éld meg az esőt….

Remények, álmok sosem hagynak el bennünket. Sem gyermekként, sem fiatalként, sem felnőttként, sem öreg korunkban. Ragyogunk, élünk, álmodunk, megvalósítunk. Megélünk fájdalmakat, örömöket, sikereket. Kódolva van belénk minden érzés, minden jó. Repülünk, szárnyalunk, leesünk, felállunk.


Mindig megcsodálom a természetet, hiszen alkalmazkodó, csodás mű.

Pompázik, levetkőzik, pihen, s újra kibontakozik. Ahogy mi is tesszük életünk során. Reggel az első felvonás a napsugarainak játéka a harmatos fűben, a sztori maga az átalakulás, a simogató meleg, záró akkord az izzó naplemente.

Fürödhetünk az esőben, érezzük cseppjeit a bőrünkön, jól esik bőrig ázni. Puha hóban hemperegni, megcsodálni a pelyheket, csillogását bámulni.

Vallom, hogy bármit tesz a természet, mindegyik egy csodás alkotás. Mi emberek miért avatkozunk bele? Miért nem hagyjuk komponálni tovább a nagy művet? Rendezett egységét csodálnunk kell, tanulni, elemezni, alkalmazkodni, beleilleszkedni.

Álomszép világban élünk, mi magunk is részesei vagyunk.

Elkerülhetetlen a háború, elkerülhetetlen a bántás, de a saját miliőnken saját értékeinket teremthetjük meg. Saját hitelességünket, őszinteségünket erősíthetjük. Elég egy apró segítségnyújtás embertársaink felé, s máris tettünk egy szebb életért. Ahogy telnek az évek, egyre tapasztaltabbak leszünk, átformálódnak az értékek, s vigyáznunk kell, hogy legyen időnk a saját hibáinkat helyrehozni, legyen időnk vezekelni, legyen időnk egymásra figyelni. Apró örömök érnek bennünket naponta, hiszen csodás a nyíló virágokkal teli rét, madárcsicsergés, egy kedves mosoly az utcán, az érő gyümölcs, egy csillogó víztükör. Reggelente egy kávé mellett számtalanszor csodára ébredek, végig nézek a kerten az ablakból, s elmélázok.

Hálás vagyok, hogy ebben a világban, ebben a csodában ébredek, hogy naponta elindulhatok, van terem, hogy alkossak.

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Sziklák

A büszkeség egy balítélet

Gyengeséged a büszkeség miatt nem vállalod Sokan erőt mutatnak kifelé a világnak. Magabiztosnak látszanak. Büszkeség jellemzi őket. Ez a büszkeség valójában mit takar? Sziklaszilárd jellemet,

életem leckéi

Online író-olvasó találkozó

Online író-olvasó találkozó tervezését készítem elő. A tervem, hogy minden hónapban online író-olvasó találkozó legyen. Kérdezhettek tőlem, rólam. A könyvem történetéről. A könyvem üzenetéről, tartalmáról.

Életem leckéi könyv+ motivációs lap

Olvasótalálkozó: Siófok

Kedves Olvasóm, helyszín Marcipán Cukrászda. Sok szeretettel várlak az alábbi napokon: 2021.november 27-28. 13.00-18.00 óra között Marcipán cukrászda 8600 Siófok, Fő utca 174-176.

Kutya

A kutyát egy életre választjuk

Az ő életében egy életre lesz a társunk, a kutyák nem retúr jeggyel érkeznek hozzánk.Mindig egy életre választunk kutyát. Tudjátok rólam, hogy mindig is volt

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól