Elég egy szó…

Porba hullunk sokszor, meginog a bizalmunk, elveszítjük a higgadtságunkat. A kérdés, hogyan tudunk felállni ebből a helyzetből. Kérünk-e segítséget, kibeszéljük-e magunkból, vagy nekivágunk a lehetetlennek egyedül. Ilyenkor derül ki, hogy mennyire vagyunk erősek, mennyire vagyunk kitartóak. Számtalan sors veszik kárba, kilátástalan helyzetekben. Sokszor elég lenne egy baráti szó, elég lenne a család összefogása, elég lenne egy segítő kéz. Van, akinek nincs, van, akinek a kérése nem talál fülekre. Elgondolkodtató, hogy magunk tehetünk róla, vagy rossz helyzetek sorozatába kerültünk. Szürke kabátunk alatt mégis ott ragyog az az ember, aki érdemes arra, hogy újra ragyogjon.

Ott van a szívében a szeretet, a szemében a szikra, mely csak pislákol, de egy kedves szóra fellobban. Többségünkben, valami megmagyarázhatatlan túlélési ösztön munkálkodik. Hiába érezzük, hogy összedőlt a világ körülöttünk, valahogy mégis elkezdünk építkezni. Elkezd munkálkodni a porba döntöm, s felépítem technika. Mi hajt bennünket előre? Miért ez a nagy küzdelem? Alapvetően a társas kapcsolatokban rejlő szeretet a kulcs. Talán mindannyian a szeretetért élünk, hogy odaadjuk és visszakapjuk. Ebben a körforgásban teljesülhet ki az életünk, lehet boldogságban élni. Amikor a hiányát érezzük, akkor vesztünk el igazán. Boldogok vagyunk, ha szeretetet adhatunk, boldogok vagyunk, ha tisztelnek, szeretnek bennünket. Hajszoljuk az anyagi függetlenséget, hajszolunk státusz szimbólumokat, igyekszünk a trendi világhoz tartozni, de ezek csak a külsőségek. Örömmel tölt el bennünket, ha megszerezzük. Mégis, ki a boldogabb? Aki szerény, de elégséges anyagi létben él, körülveszi a család, barátok, ismerősök, vagy aki a csillogást hajszolja, de az emberi kapcsolatai elhalványultak. A nagy hajrában sokszor feledkezünk el a szeretet fontosságáról, a becsületről, s később, amikor szükség lenne rá, akkor tanúsítunk megbánást. Abban a helyzetben, amikor nem áll mögöttünk egy család, akkor kell a legjobb értéket előhoznunk magunkból, hogy az igaz barátokat megtaláljuk, akik szerepe felerősödik.

Érdemes őszintén, becsületben élni, hiszen százszorosan kapjuk vissza szeretetre váltva.

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Sziklák

A büszkeség egy balítélet

Gyengeséged a büszkeség miatt nem vállalod Sokan erőt mutatnak kifelé a világnak. Magabiztosnak látszanak. Büszkeség jellemzi őket. Ez a büszkeség valójában mit takar? Sziklaszilárd jellemet,

életem leckéi

Online író-olvasó találkozó

Online író-olvasó találkozó tervezését készítem elő. A tervem, hogy minden hónapban online író-olvasó találkozó legyen. Kérdezhettek tőlem, rólam. A könyvem történetéről. A könyvem üzenetéről, tartalmáról.

Életem leckéi könyv+ motivációs lap

Olvasótalálkozó: Siófok

Kedves Olvasóm, helyszín Marcipán Cukrászda. Sok szeretettel várlak az alábbi napokon: 2021.november 27-28. 13.00-18.00 óra között Marcipán cukrászda 8600 Siófok, Fő utca 174-176.

Kutya

A kutyát egy életre választjuk

Az ő életében egy életre lesz a társunk, a kutyák nem retúr jeggyel érkeznek hozzánk.Mindig egy életre választunk kutyát. Tudjátok rólam, hogy mindig is volt

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól