Életleckék fontosak az életben.

A külsőségek fontosak az életben, de a belső hangod kövesd! Ezek az Életleckék.

Valaki tavaly azt mondta, hogy milyen cím ez az Életem leckéi! Nem egyértelmű. Milyen leckékről van szó? Iskolában megoldott leckékről? Mi történt az életedben, ami fontos az olvasóknak? Honnan tudják! Mi az, hogy életleckék?

Akkor meglepődtem, kicsit meginogtam. Ahogy telt az idő, rájöttem, ez is egy vélemény, de tudtam, hogy azok akik megvásárolják és elolvassák a könyvem, pontosan tudják, hogy az életemben megtörtént és nehezen megoldandó helyzeteiről szól. Azok fogják olvasni, akik regényeket, nem csak könnyű, hasonló témájú filmeket szeretnek olvasni, nézni.

életem leckéi
Igaz történetem az életrajzi regényemben

Eltelt több, mint egy év és ma reggel megnéztem egy rövid videót, s ma bizonyosodtam meg arról, hogy igen is jó címet adtam a könyvemnek.

Miért?

Ebben a videóban egy fiatal srác arról beszél, hogy csak a külsőségeknek élt eddig. Meg akart felelni a társadalmi normáknak, idolokat követett, aztán egyik nap rájött, hogy csak külsőségek ezek, de belül üres. Üres a lelke, üres az élete, ráadásul a külső megjelenésért tett napi edzéseknek orvosi kezelés lett a vége.És hogyan fogalmazta meg? Itt a visszaigazolás nekem!

Azt mondta, hogy nem bánja, hiszen LECKÉKET kapott az ÉLETTŐL. Ez a mondata, erősített meg, hogy jó címet adtam a könyvemnek.Hiszen ő a nehézségeket, a felismerést, hogy a sors és saját maga megleckéztette.Elhatározta, hogy változtat az életén, változtat a szemléletén, változtat a gondolatain, életmódján.
Megtanulta értékelni, hogy mi igazán fontos az életben.

Hogyan hatott rám?

MA DÖBBENTEM RÁ, HOGY IGEN, JÓ A CÍM, JÓ AZ ÜZENETEM. MOST CSENG VISSZA, HOGY AZ OLVASÓIM TÖBBEN AZT ÍRTÁK:

„Elolvastam a könyved, most már jobban értékelem azt, amim van.”
„Boldog vagyok, hogy nekem boldogabb gyermekkorom volt”
„A saját elhatározásom mindig is fontos volt, de megerősített benne a Te történeted”

A könyvem lektora ezt írta: „Ezrek életére lesz hatással Márta története”

Valóban, hatással van a könyvem az olvasóimra, hiszen akik nehéz, sanyarú gyermekkort kaptak, akik térdre estek, akik gyászoltak, akik elvesztették az erejüket, mind mind mintát láthatnak, olvashatnak az Életem leckéi könyvemből. Százszor estem földre, százszor álltam talpra.

Köszönöm én is, ahogy ez a srác, hogy leckéket kaptam az élettől, és hálás vagyok, hogy kaptam egy inspirációt, hogy meg is írjam. Életleckék tanítottak, formáltak.

Biró Márta


Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Az élet titkai

Az élet titkai

Ezek az apró titkok fűszerek a boldogsághoz, az élet titkai Sokszor apró titkokon múlik az élet. A legegyszerűbb fűszer, hogy felszabadultabban élhess.Cipelheted a világ súlyát

Vödör szeretettel tele

Egy vödör szeretet

Gondolt egyet egyszer egy vödör, S, hogy menni tudjon két lába kinőtt.Elindult nagy léptekkel a világba,Rámosolygott minden virágra. Örömében táncot járt,Ily szépséget talán nem is

Menetelés a boldogság felé

Menetelés, szeretet

Elől megy a szeretet szétszakadt ruhában,Követi a boldogság, bánatot szorítva markában.Megszakadt szívek sajdulva beállnak a sorba,Gondolják, legyen teljes ez a csorda. Megindul a felhő, zuhatag

Sziklák

A büszkeség egy balítélet

Gyengeséged a büszkeség miatt nem vállalod Sokan erőt mutatnak kifelé a világnak. Magabiztosnak látszanak. Büszkeség jellemzi őket. Ez a büszkeség valójában mit takar? Sziklaszilárd jellemet,

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól