„Falnak támasztom…ami visszahúz”

Boldog vagyok, hogy köszönhetek az első napsugárnak, kiülök reggel az kedvenc padomra a kertemben, s közben megsimogat a szellő. Körbefonja arcom a napsugár, s minden harmat, gyémántként kacsint rám.

Ezt a csodás egymásra épülő “tevékenységi kört” mesteri műben komponálták. Csak a kis része vagyok, de láthatom, érezhetem, hagyom, hogy megnyugtasson, fonjon körém varázslatot.
Meleg kávém gőze cikázik. Ébredezem, mélázok. Időt szánok magamra. Képzeletbeli hátizsákomban hordom a megélt örömöket, bánatot, eseményeket, de reggelente falnak támaszom.

Elengedem a gondolataimat, elengedem, ami visszahúz, amire nincs szükségem. Terveket szövök, tisztán.

Leteszem kimerült érzéseimet, hogy helyet adjak az újnak. Megválok mindentől, ami visszatart, szortírozok, elrendezem a kusza szálakat. Mindent tisztábban látok, új gondolatok születnek, új lehetőségeket veszek észre. Kell egy hely, kell egy rendszeres időpont, amikor a környezet asszisztál, hogy megpihenjek, hogy megújuljak, hogy átgondoljam, rendszerezzem a cselekedeteimet, s közben ringatózzak a természet hullámain.

Szabő Lőrinc: Tavasz

„Mi az?” – kérdezte Vén Rigó.
„Tavasz” – felelt a Nap.
„Megjött?” – kérdezte Vén Rigó.
„Meg ám!” – felelt a Nap.

„Szeretsz?” – kérdezte Vén Rigó.
Szeretlek!” – szólt a Nap.
„Akkor hát szép lesz a világ?”
„Még szebb és boldogabb!”

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Sziklák

A büszkeség egy balítélet

Gyengeséged a büszkeség miatt nem vállalod Sokan erőt mutatnak kifelé a világnak. Magabiztosnak látszanak. Büszkeség jellemzi őket. Ez a büszkeség valójában mit takar? Sziklaszilárd jellemet,

életem leckéi

Online író-olvasó találkozó

Online író-olvasó találkozó tervezését készítem elő. A tervem, hogy minden hónapban online író-olvasó találkozó legyen. Kérdezhettek tőlem, rólam. A könyvem történetéről. A könyvem üzenetéről, tartalmáról.

Életem leckéi könyv+ motivációs lap

Olvasótalálkozó: Siófok

Kedves Olvasóm, helyszín Marcipán Cukrászda. Sok szeretettel várlak az alábbi napokon: 2021.november 27-28. 13.00-18.00 óra között Marcipán cukrászda 8600 Siófok, Fő utca 174-176.

Kutya

A kutyát egy életre választjuk

Az ő életében egy életre lesz a társunk, a kutyák nem retúr jeggyel érkeznek hozzánk.Mindig egy életre választunk kutyát. Tudjátok rólam, hogy mindig is volt

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól