Gasztrobloggerek lettünk többen

croquembouche

A gasztrobloggerek élete a konyhai tevékenység szeretetének a tükörképe. Többen lettünk e témában meghatározóak.

Megszoktátok tőlem, hogy a a könyvemről, verseimről írok. Blogot vezetek, novelláimat olvassátok.
Hogy kerül ide a konyhai tevékenység? Gasztrobloggerek hogyan lettünk?

Tudjátok, mióta kommunikálok a social media felületeken, egyre jobban szeretem ezt a tevékenységet. Sokan olvassátok a bejegyzéseimet. Rengeteg visszajelzést kapok. Boldogság megmutatni a világnak a gondolataimat.

Tavaly elkezdtem a konyhámat és az ételeimet bemutatni az olvasóimnak. Egyre többen követik a Bírom a konyhám Facebook oldalam is és sokan csatlakoztak a zárt konyhai csoportomhoz is. Az Elég fél óra a konyhában Blog.hu oldalra számos receptem került ki címlapra. Több tízezer megtekintést eredményezve.

Ahogy telt az idő, megismertem egyre több gasztrobloggert is. Köztük az ÍZcsiklandozó oldal tulajdonosát is Tripsánszki Évát.
De miért követem őt, miért érdekes számomra a munkája?

Éva ételeiben először megfogott, hogy másképp jeleníti meg az ételeket, süteményeket. Csodálatos kompozíciós fotókkal mutatja be nekünk. A képek láttán azonnal késztetést érzünk, hogy egy ilyen gasztronómiai csodát megkóstoljunk.

Tiramisu palacsinta Éva, gasztroblogger konyhájából
Ugye milyen varázslatosan néz ki? ÍZcsiklandozó!

Gondolhatnátok, hogy egymás konkurenciái vagyunk, akkor miért írunk cikkeket egymásról?
A véleményem szerint egymás munkáit tisztelnünk, elismernünk fontos.
Főleg azokat a bloggereket követem, akikre felnézek, akik értéket hoznak létre.
Éva receptjei között találtok bonyolult és gyorsan elkészíthető finomságokat is. Konyhai tanácsokat, praktikákat.
Boldogsággal tölt el, hogy Éva is elkészítette már a Citromos pitémet , az ő konyhájában egy új és csodálatos köntösben született újra.

Minket írókat, gasztrobloggereket mi ösztönöz, hogy megmutassuk magunkat a világnak?

A tevékenységünk szeretete. Az az elköteleződés az,ami hajt bennünket. Szenvedélyünket tovább adjuk azoknak, akik követnek bennünket. Boldogok vagyunk, hogy a munkánkat sokan szeretik, elismerik. Megosztják az ismerőseik között. Továbbadják ezt a szenvedélyt. A legnagyobb öröm, amikor el is készítik a receptjeinket. Öröm érezni, hogy olvassátok az írásainkat.

Bármely témában is írunk, osztjuk meg Veletek, a visszajelzések ösztönöznek bennünket. Ezek adnak inspirációt, hogy még jobban végezzük a dolgunkat. Közben kialakul a siker érzése. Az elismerések jelentik számunkra a mozgató rugót. Nem utolsó sorban, hogy szeretjük azt, amiről kommunikálunk Veletek.

Másokat is követek, akik verseket, könyvet írnak, gasztrobloggereket, véleményvezéreket. A Miadele weboldalon, mi nők írunk nőknek. Itt is sok érdekes témában tájékozódhattok cikkeinkről. Gasztrobloggerek, élet tanácsadók, anyák, írók, utazók, gondolatébresztők közössége ez az oldal.

Az együttműködésünk az összefogás jegyében zajlik, egymás munkájának az elismeréseként.

Mindig tanulunk az életünk során. Hozzuk a családi mintát, életet, felfogást, recepteket. Nagyanyáink tapasztalatát. Legyen az bármilyen témában írt blog. Viszont megállna körülöttünk a világ, ha nem lennénk nyitottak az újdonságok és az eltérő vélemények, szokások megismerésére.

Tripsánszki Éva pár soros bemutatkozó mondata valóban azt adja nekünk, amit ez alapján várunk:

“Hagyományos és újszerű, gyors és egyszerű, különleges és rögtönzött ételreceptek és konyhai fortélyok tőlem, hiszen itt: ÉnVAgyok a konyhában!”

Mitől tűnik ki a többi gasztroblogger közül Éva?

Kompozíciós képeit sok száz közül azonnal felismerjük. Igényesen és az alkalomnak megfelelően tálalja. Ahogy említettem is, rögtön érezzük, hogy el kell készítenünk. Meg kell ízlelnünk. Ki az aki ne csodálná, vagy kívánná meg már a kép alapján?

Szeretettel írtam meg e cikkem Éváról. Biztatlak Benneteket, hogy keressétek fel az blogját és nézzetek körül a receptjei között. Mindig tanulunk. Sokszor egy egy cikkben felfedezzük a saját tudásunkat is.

Biztatlak Benneteket, hogy az élet területén sok témában kövessetek bloggereket. Kitárul a világ előttünk, szélesebbé válnak ismereteink a világhálón való szörfözés során. Legyen az bármilyen témában született cikk, vélemény.

Biró Márta Életem leckéi könyv írója

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

életem leckéi

Online író-olvasó találkozó

Online író-olvasó találkozó tervezését készítem elő. A tervem, hogy minden hónapban online író-olvasó találkozó legyen. Kérdezhettek tőlem, rólam. A könyvem történetéről. A könyvem üzenetéről, tartalmáról.

Életem leckéi könyv+ motivációs lap

Olvasótalálkozó: Siófok

Kedves Olvasóm, helyszín Marcipán Cukrászda. Sok szeretettel várlak az alábbi napokon: 2021.november 12-13. 13.00-18.00 óra között Marcipán cukrászda 8600 Siófok, Fő utca 174-176.

Kutya

A kutyát egy életre választjuk

Az ő életében egy életre lesz a társunk, a kutyák nem retúr jeggyel érkeznek hozzánk.Mindig egy életre választunk kutyát. Tudjátok rólam, hogy mindig is volt

Kutyám

Dolly kutyám emlékére

Egyik kutyám követte a másikat, nem tudott élni nélküle. Megírtam a versem Lili kutyámnak, de hamar eljött az idő, hogy Dolly kutyámnak is verset írjak,

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól