Hogyan ünnepeljünk?

A számunkra fontos ünnepeket most is megtarthatjuk. Ünnepeljünk, érezzük jól magunkat a korlátozás alatt is.

Az elmúlt évben hozzá kellett szoknunk, hogy korlátok közé vagyunk szorítva egy olyan esemény miatt, amit sosem fogunk elfelejteni, amíg élünk. Ünnepeljünk, de hogyan?

Ballagások, születésnapok, családi megemlékezések, gyermekzsúrok elmaradtak, vagy szűk családi körben tartottuk meg, de szerencsére a leleményességünknek hála, különlegessé tehettük így is.

Ha visszagondolok az életemre, a történeteimre, a mérföldkövekre, amit megírtam az Életem leckéi könyvemben, akkor felidézem, hogy számtalanszor kellett alkalmazkodnom, átszerveznem, újraterveznem az életem, a céljaimat. Reziliencia képességem sokszor segített nekem.

Hogyan is szervezzük az ünnepeinket?

Szerencsére a ballagások, gyerekzsúrok, halloween, születésnapok, névnapok, fontos események megszervezhetők voltak az otthonunkban, szűk társaságban.
Ehhez szükségünk volt finom ételekre, melyek megrendelni, de elkészíteni is tudtunk. Az otthon sütött és főzött ételeknél talán nincs is finomabb.
Ebben segíthet Neked, Kedves Olvasóm a Biromakonyhám Facebook oldalon sok receptem. Például az ünnepi méteres Pavlova tortám, ünnepi ételeim receptjei fényképpel, részletes leírással.

Ünnepi terítékkel még hangulatosabbá tehetjük az eseményt. Ma már újra nagy divatja van a léggömböknek is. Kiszállításra kérhetjük az otthonunkba. Számos más dekorációval együtt. A Lufipark volt az első az ismereteim szerint, aki alkalmazkodott a megújult helyzethez.
Kiválasztod a dekorációt, megmondod, hogy hova szeretnéd kérni és ők kiszállítják. De még azt is megteheted, hogy a dekorációt meglepetés ajándékként elküldöd az ünnepeltnek.

Micsoda lehetőségek kerültek elő számos más témában is! A cégek a megélhetésükért, a vevőik szeretetéért, megtartásáért rugalmasan alkalmazkodtak a körülményekhez.

Mi magunk is alkalmazkodtunk, megtartottuk ünnepeinket.

Minden elérhető az internet segítségével a webáruházak kínálatában. Élelmiszereket, zöldségeket, használati tárgyakat kaphatunk az otthonunkba. Karácsonykor megajándékozhattuk egymás ugyanúgy, hiszen pár kattintás a kínálatban és már várhattuk is a csomagot a futárral.
Eddig a boltban vásároltuk meg, most pedig kiválasztjuk, elolvassuk a véleményeket, összehasonlítjuk több áruház kínálatából.

Mi alkalmazkodó, ügyes emberek megoldottuk ezt a helyzetet is.
Nem kell lemondanunk az ünneplésről, élményekről.
Szervezzük meg, szörfözzünk a neten és egyetlen egy ünnepet se hagyjunk elveszni.
Biró Márta Biromakönyvem

Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Az élet titkai

Az élet titkai

Ezek az apró titkok fűszerek a boldogsághoz, az élet titkai Sokszor apró titkokon múlik az élet. A legegyszerűbb fűszer, hogy felszabadultabban élhess.Cipelheted a világ súlyát

Vödör szeretettel tele

Egy vödör szeretet

Gondolt egyet egyszer egy vödör, S, hogy menni tudjon két lába kinőtt.Elindult nagy léptekkel a világba,Rámosolygott minden virágra. Örömében táncot járt,Ily szépséget talán nem is

Menetelés a boldogság felé

Menetelés, szeretet

Elől megy a szeretet szétszakadt ruhában,Követi a boldogság, bánatot szorítva markában.Megszakadt szívek sajdulva beállnak a sorba,Gondolják, legyen teljes ez a csorda. Megindul a felhő, zuhatag

Sziklák

A büszkeség egy balítélet

Gyengeséged a büszkeség miatt nem vállalod Sokan erőt mutatnak kifelé a világnak. Magabiztosnak látszanak. Büszkeség jellemzi őket. Ez a büszkeség valójában mit takar? Sziklaszilárd jellemet,

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól