Hogyan ünnepeljünk?

A számunkra fontos ünnepeket most is megtarthatjuk. Ünnepeljünk, érezzük jól magunkat a korlátozás alatt is.

Az elmúlt évben hozzá kellett szoknunk, hogy korlátok közé vagyunk szorítva egy olyan esemény miatt, amit sosem fogunk elfelejteni, amíg élünk. Ünnepeljünk, de hogyan?

Ballagások, születésnapok, családi megemlékezések, gyermekzsúrok elmaradtak, vagy szűk családi körben tartottuk meg, de szerencsére a leleményességünknek hála, különlegessé tehettük így is.

Ha visszagondolok az életemre, a történeteimre, a mérföldkövekre, amit megírtam az Életem leckéi könyvemben, akkor felidézem, hogy számtalanszor kellett alkalmazkodnom, átszerveznem, újraterveznem az életem, a céljaimat. Reziliencia képességem sokszor segített nekem.

Hogyan is szervezzük az ünnepeinket?

Szerencsére a ballagások, gyerekzsúrok, halloween, születésnapok, névnapok, fontos események megszervezhetők voltak az otthonunkban, szűk társaságban.
Ehhez szükségünk volt finom ételekre, melyek megrendelni, de elkészíteni is tudtunk. Az otthon sütött és főzött ételeknél talán nincs is finomabb.
Ebben segíthet Neked, Kedves Olvasóm a Biromakonyhám Facebook oldalon sok receptem. Például az ünnepi méteres Pavlova tortám, ünnepi ételeim receptjei fényképpel, részletes leírással.

Ünnepi terítékkel még hangulatosabbá tehetjük az eseményt. Ma már újra nagy divatja van a léggömböknek is. Kiszállításra kérhetjük az otthonunkba. Számos más dekorációval együtt. A Lufipark volt az első az ismereteim szerint, aki alkalmazkodott a megújult helyzethez.
Kiválasztod a dekorációt, megmondod, hogy hova szeretnéd kérni és ők kiszállítják. De még azt is megteheted, hogy a dekorációt meglepetés ajándékként elküldöd az ünnepeltnek.

Micsoda lehetőségek kerültek elő számos más témában is! A cégek a megélhetésükért, a vevőik szeretetéért, megtartásáért rugalmasan alkalmazkodtak a körülményekhez.

Mi magunk is alkalmazkodtunk, megtartottuk ünnepeinket.

Minden elérhető az internet segítségével a webáruházak kínálatában. Élelmiszereket, zöldségeket, használati tárgyakat kaphatunk az otthonunkba. Karácsonykor megajándékozhattuk egymás ugyanúgy, hiszen pár kattintás a kínálatban és már várhattuk is a csomagot a futárral.
Eddig a boltban vásároltuk meg, most pedig kiválasztjuk, elolvassuk a véleményeket, összehasonlítjuk több áruház kínálatából.

Mi alkalmazkodó, ügyes emberek megoldottuk ezt a helyzetet is.
Nem kell lemondanunk az ünneplésről, élményekről.
Szervezzük meg, szörfözzünk a neten és egyetlen egy ünnepet se hagyjunk elveszni.
Biró Márta Biromakönyvem

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

eljött az idő

Búcsúzom Tőled, elhalkul az ének

Búcsúzom Tőled, ki barátunk és rokonunk vagy. Elhalkult az ének.Már csillagként fogsz ragyogni nekünk az égi mezőkről.Versem született L.György emlékére Eljön az idő, elhalkul az

krízis

Hagyd és hidd el

Hagyd, hogy fájjon, ha fájnia kell,Hagyd, hogy a szívedig hatoljon, ha sebeznie kell,Hagyd, hogy gondolatod sötétben járjon, ha eltévednie kell,Hagyd, hogy tested fáradt legyen, ha

verses kötet

Hogyan tudnék élni?

Pár soros kérdések az élethez. Élni és bátornak lenni érdemes. Hogyan tudnék? Hogyan tudnék napfény nélkül élni?Hogyan tudnék vihar nélkül félni? Hogyan tudnék gondolatok szárnyán

Jóságról üzenet

A család egy biztos sziget

A család biztonsága az életünk szigete, ahol nyugalmat találunk. Miért írom meg a cikkem a család fontosságáról? Mert nekem gyermekként nagyon hiányzott. Jól működő, konvencionális

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.