Hogyan ünnepeljünk?

A számunkra fontos ünnepeket most is megtarthatjuk. Ünnepeljünk, érezzük jól magunkat a korlátozás alatt is.

Az elmúlt évben hozzá kellett szoknunk, hogy korlátok közé vagyunk szorítva egy olyan esemény miatt, amit sosem fogunk elfelejteni, amíg élünk. Ünnepeljünk, de hogyan?

Ballagások, születésnapok, családi megemlékezések, gyermekzsúrok elmaradtak, vagy szűk családi körben tartottuk meg, de szerencsére a leleményességünknek hála, különlegessé tehettük így is.

Ha visszagondolok az életemre, a történeteimre, a mérföldkövekre, amit megírtam az Életem leckéi könyvemben, akkor felidézem, hogy számtalanszor kellett alkalmazkodnom, átszerveznem, újraterveznem az életem, a céljaimat. Reziliencia képességem sokszor segített nekem.

Hogyan is szervezzük az ünnepeinket?

Szerencsére a ballagások, gyerekzsúrok, halloween, születésnapok, névnapok, fontos események megszervezhetők voltak az otthonunkban, szűk társaságban.
Ehhez szükségünk volt finom ételekre, melyek megrendelni, de elkészíteni is tudtunk. Az otthon sütött és főzött ételeknél talán nincs is finomabb.
Ebben segíthet Neked, Kedves Olvasóm a Biromakonyhám Facebook oldalon sok receptem. Például az ünnepi méteres Pavlova tortám, ünnepi ételeim receptjei fényképpel, részletes leírással.

Ünnepi terítékkel még hangulatosabbá tehetjük az eseményt. Ma már újra nagy divatja van a léggömböknek is. Kiszállításra kérhetjük az otthonunkba. Számos más dekorációval együtt. A Lufipark volt az első az ismereteim szerint, aki alkalmazkodott a megújult helyzethez.
Kiválasztod a dekorációt, megmondod, hogy hova szeretnéd kérni és ők kiszállítják. De még azt is megteheted, hogy a dekorációt meglepetés ajándékként elküldöd az ünnepeltnek.

Micsoda lehetőségek kerültek elő számos más témában is! A cégek a megélhetésükért, a vevőik szeretetéért, megtartásáért rugalmasan alkalmazkodtak a körülményekhez.

Mi magunk is alkalmazkodtunk, megtartottuk ünnepeinket.

Minden elérhető az internet segítségével a webáruházak kínálatában. Élelmiszereket, zöldségeket, használati tárgyakat kaphatunk az otthonunkba. Karácsonykor megajándékozhattuk egymás ugyanúgy, hiszen pár kattintás a kínálatban és már várhattuk is a csomagot a futárral.
Eddig a boltban vásároltuk meg, most pedig kiválasztjuk, elolvassuk a véleményeket, összehasonlítjuk több áruház kínálatából.

Mi alkalmazkodó, ügyes emberek megoldottuk ezt a helyzetet is.
Nem kell lemondanunk az ünneplésről, élményekről.
Szervezzük meg, szörfözzünk a neten és egyetlen egy ünnepet se hagyjunk elveszni.
Biró Márta Biromakönyvem

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Egyedül életet kezdeni 16 évesen

Szülői háttér, rokonok nélkül, egyedül felnőtté válni El tudjátok képzelni, milyen 16 évesen egyedül elindulni a felnőtt élet felé?Volt egy táskám, amiben elfértek a ruháim.

Életleckék fontosak az életben.

A külsőségek fontosak az életben, de a belső hangod kövesd! Ezek az Életleckék. Valaki tavaly azt mondta, hogy milyen cím ez az Életem leckéi! Nem

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.