Az idő megtanít bennünket

Az idő tanít

Csodálni a napfényt, csodálni az árnyat, Csodálni az esőt, csodálni, ha áztat, Csodálni az erdőt, csodálni a fákat, Csodálni, hogy látom, csodálni,hogy járom. Csodavilágban élünk

Biró Márta író

Ahogy telik az idő, bölcsebbek leszünk, erősebbek és tudatosabbak.

Megtanulunk együtt élni a fájdalommal, megtanulunk örülni újra minden apró boldogságnak. Megértjük, hogy hálásak lehetünk azokért a pillanatokért, amiket azok hoztak el nekünk, akik az életünk szereplői voltak, de már csak emlékünkben idézhetjük meg őket.

Hálásak lehetünk az eltöltött időért, az élményekért, azokért a fontos mérföldkövekért, amit együtt értünk el. Hoztak nekünk örömkönnyeket, biztonságot, néha bizonytalan érzéseket, félelmet is, de összességében szeretetet, tiszteletet, összetartozást.

Hibás nézet, hogy az idő begyógyítja a sebeket. Az idő inkább megtanít bennünket tovább élni, tovább menni, tovább tervezni. Megtanít arra, hogyan szervezzük át a napjainkat, az életünket.

Idő kell az elvesztés megélésének, feldolgozásának, de szükségünk van arra, hogy a jövőnket ne árnyékolja be a szenvedés.
Tanulnunk kell, tapasztalnunk kell, terveznünk kell, hogy a továbbiakban teljes életet élhessünk. Át kell szerveznünk a napjainkat, a tevékenységeinket.

Ahogy telnek a hónapok, évek, egyre inkább a hála veszi át a szerepet. A szívünkben megmarad a hely azoknak, akiket szerettünk, de már nem lehetnek velünk. Bármennyi időt is töltöttek velünk, az ajándék volt számunkra.

Ezzel a gondolattal zárom írásomat, ezt a gondolatot adom szeretettel, hogy könnyebben tudjátok élni a napokat.

Verseimet is ihlette e téma, itt tudjátok elolvasni, kattintsatok ide: Verseim

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Desszert

A főzés szerelmesei, a konyha csodái

Böbi, aki a főzés szerelmesei közé tartozik, a sütés csodáiban is remekel. A főzni szeretők támogató közösségének megalkotója. Böbi sokrétű tevékenysége, jelenléte a közösségi médiában,

Fenyőfa örökzöld boldogság

Fenyőfáim élete és története

Fenyőfáim élete és története elkísér, amíg élek. Öt évvel ezelőtt beköltöztem a házamba. Lakhelyet váltottam, sokáig tartott, míg megtaláltam az otthonom. Rengeteg házat megnéztem. Azt

eljött az idő

Búcsúzom Tőled, elhalkul az ének

Búcsúzom Tőled, ki barátunk és rokonunk vagy. Elhalkult az ének.Már csillagként fogsz ragyogni nekünk az égi mezőkről.Versem született L.György emlékére Eljön az idő, elhalkul az

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.