Az idő megtanít bennünket

Csodálni a napfényt, csodálni az árnyat, Csodálni az esőt, csodálni, ha áztat, Csodálni az erdőt, csodálni a fákat, Csodálni, hogy látom, csodálni,hogy járom. Csodavilágban élünk

Biró Márta író

Ahogy telik az idő, bölcsebbek leszünk, erősebbek és tudatosabbak.

Megtanulunk együtt élni a fájdalommal, megtanulunk örülni újra minden apró boldogságnak. Megértjük, hogy hálásak lehetünk azokért a pillanatokért, amiket azok hoztak el nekünk, akik az életünk szereplői voltak, de már csak emlékünkben idézhetjük meg őket.

Hálásak lehetünk az eltöltött időért, az élményekért, azokért a fontos mérföldkövekért, amit együtt értünk el. Hoztak nekünk örömkönnyeket, biztonságot, néha bizonytalan érzéseket, félelmet is, de összességében szeretetet, tiszteletet, összetartozást.

Hibás nézet, hogy az idő begyógyítja a sebeket. Az idő inkább megtanít bennünket tovább élni, tovább menni, tovább tervezni. Megtanít arra, hogyan szervezzük át a napjainkat, az életünket.

Idő kell az elvesztés megélésének, feldolgozásának, de szükségünk van arra, hogy a jövőnket ne árnyékolja be a szenvedés.
Tanulnunk kell, tapasztalnunk kell, terveznünk kell, hogy a továbbiakban teljes életet élhessünk. Át kell szerveznünk a napjainkat, a tevékenységeinket.

Ahogy telnek a hónapok, évek, egyre inkább a hála veszi át a szerepet. A szívünkben megmarad a hely azoknak, akiket szerettünk, de már nem lehetnek velünk. Bármennyi időt is töltöttek velünk, az ajándék volt számunkra.

Ezzel a gondolattal zárom írásomat, ezt a gondolatot adom szeretettel, hogy könnyebben tudjátok élni a napokat.

Verseimet is ihlette e téma, itt tudjátok elolvasni, kattintsatok ide: Verseim

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Egyedül életet kezdeni 16 évesen

Szülői háttér, rokonok nélkül, egyedül felnőtté válni El tudjátok képzelni, milyen 16 évesen egyedül elindulni a felnőtt élet felé?Volt egy táskám, amiben elfértek a ruháim.

Életleckék fontosak az életben.

A külsőségek fontosak az életben, de a belső hangod kövesd! Ezek az Életleckék. Valaki tavaly azt mondta, hogy milyen cím ez az Életem leckéi! Nem

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.