Barátság nagy B-vel, avagy igaz barátok

Manapság százával mérjük a „barátaink” , ismerőseink, követőink számát a közösségi hálón. Minél több like-t gyűjtünk, annál boldogabbak vagyunk, amikor az életünk egy-egy részletét, örömét, bánatát osztjuk meg. Reggelente a kávé mellett megnyugodva pörgetjük az oldalt, hogy ki és hogyan reagált, ki köszöntött fel, hányan. S közben küldjük a köszöneteket.

Hogyan kezdjük a napot manapság?

A kávé mellett, ébredezve mégiscsak egy virtuális közösség közepén találjuk magunkat, ettől talán egy időre érezzük, hogy fontosak vagyunk.

Vannak napok, amikor kevesebb az aktivitás, mintha mindenki pihenőt fújt volna.

Többször ránézünk az eszközünkre, hogy talán jött egy like.
Én is „űzöm” e tevékenységet, hiszen számos más előnyét is élvezem, szeretem.Viszont, amit jobban értékelek, szeretek, tisztelek, az az igaz barátság. Számomra az igaz barátság egy életre szól.

Egyszer egyikük, akit már nagyon régen láttam, azt írta, hogy a barátok olyanok, mint a csillagok, mindig ott vannak, de van, amikor nem látszanak.

Mi kell ahhoz, hogy igaz barátod legyen? Igaznak kell lenni saját magadnak is. Érezned kell, hogy tudja, bármikor számíthat rád a barátod, látod a szemében.Érezned kell, hogy tudja, bármikor segítenél neki, abban, amit ő szeretne, nem pedig, amit te.

Érezned kell, hogy megbízik benned, tudja, hogy biztonságban van, amit neked mond, átad, tudat veled.

S ha már ő érzi, akkor biztos, hogy a barátod, mert barátságot adtál neki.

Bármilyen reláció cserekereskedelem, a barátság is, hiszen egymással bizalmat, támaszt, megértést, biztonságot csereberélünk.

Fiatal felnőttként a munkahelyemen, az ismerőseim közül kerültek ki igaz barátok, akikre bármikor számíthatok. Eltelt közben 20-30 év, de még mindig tudom, hogy vannak nekem.

Mindig volt olyan szakasza az életemnek, amikor ők tartották bennem a lelket, erőt adtak, ha elbizonytalanodtam. Közben is lettek igaz barátaim. Született barátság akkor, amikor a legnagyobb segítségre volt szükségem, és ebben a szükségben adott barátságot nekem. Amikor most visszagondolok az életemre, tudom, hogy jól éltem, hiszen bármelyikükre is gondolok, örömmel tölt el. Tudom, hogy szeretnek és ők is megtettek mindent értem, ami nekem jó volt, és rám is számíthatnak bármikor. Van, hogy évekig nem találkozunk, de kapcsolatban vagyunk, aztán eljön a pillanat, amikor megint össze kell találkoznunk. Sosem érdemes veszélyeztetni a baráti kapcsolatokat, bárki kéri tőlünk, mert az igaz barátaink kincsek számunkra. Nekem különösen, hiszen sokszor ők álltak mögöttem, ott, ahol a szüleimnek kellett volna.

Én még mindig barátkozom az igaz barátaimmal, barátsággal.

elennek meg mindig a friss bejegyzések/blogok

Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Az élet titkai

Az élet titkai

Ezek az apró titkok fűszerek a boldogsághoz, az élet titkai Sokszor apró titkokon múlik az élet. A legegyszerűbb fűszer, hogy felszabadultabban élhess.Cipelheted a világ súlyát

Vödör szeretettel tele

Egy vödör szeretet

Gondolt egyet egyszer egy vödör, S, hogy menni tudjon két lába kinőtt.Elindult nagy léptekkel a világba,Rámosolygott minden virágra. Örömében táncot járt,Ily szépséget talán nem is

Menetelés a boldogság felé

Menetelés, szeretet

Elől megy a szeretet szétszakadt ruhában,Követi a boldogság, bánatot szorítva markában.Megszakadt szívek sajdulva beállnak a sorba,Gondolják, legyen teljes ez a csorda. Megindul a felhő, zuhatag

Sziklák

A büszkeség egy balítélet

Gyengeséged a büszkeség miatt nem vállalod Sokan erőt mutatnak kifelé a világnak. Magabiztosnak látszanak. Büszkeség jellemzi őket. Ez a büszkeség valójában mit takar? Sziklaszilárd jellemet,

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól