Jó lenne a család…

Sokszor voltam abban a helyzetben, hogy láttam milyen szerencsések azok, akik szülői háttérrel, családdal rendelkeznek, amikor bontogatják szárnyaikat. Nekem ez nem adatott meg, ezért kétszer olyan erővel próbálok jó szülő lenni.  Sok példát látok arra, hogy testvérek egy életen át kötődnek egymáshoz. Láttam az ellenkezőjét is, amikor nem beszélnek egymással, haragszanak, összevesznek apróságokon, öröklésen. Örülök, hogy megalapíthattam a saját családom, hogy van gyermekem és volt férjem, aki családfő, apa, társ volt.

Elfogadtam a helyzetem, igyekszem kihozni a legjobbat, a legtöbbet abból, amim van.

A családomat helyettesítik a barátok, az igaz barátok, akiket már régóta magam mellett tudhatok. Köszönöm nekik, hogy támogatnak, fogják a kezem, tanácsot adnak, megölelnek, vigasztalnak, együtt örülnek velem.

Talán egyet nem tudok megérteni, nehéz feldolgozni, együtt élni a tudattal, hogy a testvéreimmel nincs szoros kapcsolatom, nem vagyunk ott egymás fontos eseményein, nem engem, vagy én őket hívom, ha muszáj, ha fáj, ha öröm ér. Közel vannak km-ben hozzám, de mégis távol. Valahogy úgy rendezte a sors, hogy a próbálkozások ellenére sem alakult ki a testvéri kötődés. Egy az édesanyánk, fáj nekem és nekik is, hogy nem ő nevelt fel bennünket, talán ezért kellene jobban összetartanunk. Mégsem így élünk. Nehéz, sokszor nehéz megélni, hogy a gyermekeik is távol vannak érzelmileg tőlem, az ünnepek, a névnapok, a születésnapok sem hozzák meg a találkozást. Néha, elvétve találkozunk, de igazán a fontos eseményekkor a telefonon másik gombot nyomok meg, mert tudom, hogy ott várnak.

Mégis belesajdul a szívem, mégis reménykedem, hogy talán egyszer….

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

életem leckéi

Online író-olvasó találkozó

Online író-olvasó találkozó tervezését készítem elő. A tervem, hogy minden hónapban online író-olvasó találkozó legyen. Kérdezhettek tőlem, rólam. A könyvem történetéről. A könyvem üzenetéről, tartalmáról.

Életem leckéi könyv+ motivációs lap

Olvasótalálkozó: Siófok

Kedves Olvasóm, helyszín Marcipán Cukrászda. Sok szeretettel várlak az alábbi napokon: 2021.november 12-13. 13.00-18.00 óra között Marcipán cukrászda 8600 Siófok, Fő utca 174-176.

Kutya

A kutyát egy életre választjuk

Az ő életében egy életre lesz a társunk, a kutyák nem retúr jeggyel érkeznek hozzánk.Mindig egy életre választunk kutyát. Tudjátok rólam, hogy mindig is volt

Kutyám

Dolly kutyám emlékére

Egyik kutyám követte a másikat, nem tudott élni nélküle. Megírtam a versem Lili kutyámnak, de hamar eljött az idő, hogy Dolly kutyámnak is verset írjak,

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól