Karácsonyi csoda

karácsonyi csoda

Karácsonyi csodában, várakozásban elmerülve megtörténhet a váratlan. Megtörténhet egy álom beteljesülése, de mi van akkor, ha csapást mér rád a sors?

Mindannyian érintettek lehetünk abban, hogy beteljesült és valóra vált az álmunk. S ha ez az álom pont karácsony környékén vált valóra, karácsonyi csodának hisszük. 

Ringatózunk benne, szárnyalunk a boldogságban, és valóban így van, megtörtént a filmbe illő csoda. 

Micsoda szerencse, micsoda boldogság! …de vannak megrázó karácsonyok is.

Sokunkban élnek még azok a fájdalmas emlékek, amik megérintettek bennünket pont ebben az időszakban, amikor arra készültünk, hogy melegség járja át a szívünket. Hogyan készültünk a Szent estére, amikor elvesztettünk valakit a családunkból, ha kettétörte éppen a sors az életünket, ha elvesztettük a munkánkat, ha elvesztettük a biztonságot, ha éppen megrendült körülöttünk minden? 

Hogyan tudtuk megünnepelni e drága ünnepet, amikor a szívünk is beleremegett a fájdalomba? 

Hogyan éltük át azt a pár hetet, ami végtelennek tűnt? Hogyan tudtunk megbirkózni a veszteséggel? 

Életem nagy részét megéltem, számtalan boldog és keserű karácsonyban volt részem. 

Volt, hogy azt hittem összedőlt a világom. Éppen most is ezt az utat járom. 


Mégis, ahogy visszaemlékezem azokra a karácsonyokra, amikor sebesnek éreztem a szívem, azt gondoltam sosem fog begyógyulni, megtörtént a csoda. 

Így visszaemlékezve már tudom, hogy minden megoldódik egyszer. 

Minden megváltozik.

Lehet, hogy új életet hoz nekünk, lehet, hogy azt hisszük nem lesz kiút, de mindig rá kell jönnünk, hogy a lehetetlennek tűnő helyzetek is rendbe jönnek. 

Ezért is hiszek továbbra is a karácsonyi csodában, ezért nem adom fel soha. Mondhatjátok, hogy csak álom, mondhatjátok, hogy ez nem is csoda, hanem a kitartás és az erő, a túlélés ösztöne, akár képessége, mert karácsonyi csodák nincsenek, csak igaz, valóságos történetek.

Ennek ellenére mégis mindannyian reménykedünk, mindannyian elmerülünk a karácsony szellemében, s ebben az elmerülésben a szeretet, az összefogás ad reményt. Én most újra ebben a csodában reménykedem. Várom, hogy robogjon felé sebesen, hogy elhozza a megoldást, kitárja a szívem egy boldogabb élet felé.

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Desszert

A főzés szerelmesei, a konyha csodái

Böbi, aki a főzés szerelmesei közé tartozik, a sütés csodáiban is remekel. A főzni szeretők támogató közösségének megalkotója. Böbi sokrétű tevékenysége, jelenléte a közösségi médiában,

Fenyőfa örökzöld boldogság

Fenyőfáim élete és története

Fenyőfáim élete és története elkísér, amíg élek. Öt évvel ezelőtt beköltöztem a házamba. Lakhelyet váltottam, sokáig tartott, míg megtaláltam az otthonom. Rengeteg házat megnéztem. Azt

eljött az idő

Búcsúzom Tőled, elhalkul az ének

Búcsúzom Tőled, ki barátunk és rokonunk vagy. Elhalkult az ének.Már csillagként fogsz ragyogni nekünk az égi mezőkről.Versem született L.György emlékére Eljön az idő, elhalkul az

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.