Karácsonyi csoda

karácsonyi csoda

Karácsonyi csodában, várakozásban elmerülve megtörténhet a váratlan. Megtörténhet egy álom beteljesülése, de mi van akkor, ha csapást mér rád a sors?

Mindannyian érintettek lehetünk abban, hogy beteljesült és valóra vált az álmunk. S ha ez az álom pont karácsony környékén vált valóra, karácsonyi csodának hisszük. 

Ringatózunk benne, szárnyalunk a boldogságban, és valóban így van, megtörtént a filmbe illő csoda. 

Micsoda szerencse, micsoda boldogság! …de vannak megrázó karácsonyok is.

Sokunkban élnek még azok a fájdalmas emlékek, amik megérintettek bennünket pont ebben az időszakban, amikor arra készültünk, hogy melegség járja át a szívünket. Hogyan készültünk a Szent estére, amikor elvesztettünk valakit a családunkból, ha kettétörte éppen a sors az életünket, ha elvesztettük a munkánkat, ha elvesztettük a biztonságot, ha éppen megrendült körülöttünk minden? 

Hogyan tudtuk megünnepelni e drága ünnepet, amikor a szívünk is beleremegett a fájdalomba? 

Hogyan éltük át azt a pár hetet, ami végtelennek tűnt? Hogyan tudtunk megbirkózni a veszteséggel? 

Életem nagy részét megéltem, számtalan boldog és keserű karácsonyban volt részem. 

Volt, hogy azt hittem összedőlt a világom. Éppen most is ezt az utat járom. 


Mégis, ahogy visszaemlékezem azokra a karácsonyokra, amikor sebesnek éreztem a szívem, azt gondoltam sosem fog begyógyulni, megtörtént a csoda. 

Így visszaemlékezve már tudom, hogy minden megoldódik egyszer. 

Minden megváltozik.

Lehet, hogy új életet hoz nekünk, lehet, hogy azt hisszük nem lesz kiút, de mindig rá kell jönnünk, hogy a lehetetlennek tűnő helyzetek is rendbe jönnek. 

Ezért is hiszek továbbra is a karácsonyi csodában, ezért nem adom fel soha. Mondhatjátok, hogy csak álom, mondhatjátok, hogy ez nem is csoda, hanem a kitartás és az erő, a túlélés ösztöne, akár képessége, mert karácsonyi csodák nincsenek, csak igaz, valóságos történetek.

Ennek ellenére mégis mindannyian reménykedünk, mindannyian elmerülünk a karácsony szellemében, s ebben az elmerülésben a szeretet, az összefogás ad reményt. Én most újra ebben a csodában reménykedem. Várom, hogy robogjon felé sebesen, hogy elhozza a megoldást, kitárja a szívem egy boldogabb élet felé.

Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Az élet titkai

Az élet titkai

Ezek az apró titkok fűszerek a boldogsághoz, az élet titkai Sokszor apró titkokon múlik az élet. A legegyszerűbb fűszer, hogy felszabadultabban élhess.Cipelheted a világ súlyát

Vödör szeretettel tele

Egy vödör szeretet

Gondolt egyet egyszer egy vödör, S, hogy menni tudjon két lába kinőtt.Elindult nagy léptekkel a világba,Rámosolygott minden virágra. Örömében táncot járt,Ily szépséget talán nem is

Menetelés a boldogság felé

Menetelés, szeretet

Elől megy a szeretet szétszakadt ruhában,Követi a boldogság, bánatot szorítva markában.Megszakadt szívek sajdulva beállnak a sorba,Gondolják, legyen teljes ez a csorda. Megindul a felhő, zuhatag

Sziklák

A büszkeség egy balítélet

Gyengeséged a büszkeség miatt nem vállalod Sokan erőt mutatnak kifelé a világnak. Magabiztosnak látszanak. Büszkeség jellemzi őket. Ez a büszkeség valójában mit takar? Sziklaszilárd jellemet,

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól