Konyha az új szenvedélyem

Konyhai eszközök

Hogyan kezdődött a konyha szenvedélyem?

Amikor ketten maradtam a fiammal, ugyanúgy főztem és sütöttem, csak két főre, a konyhámban. Ahogy teltek az évek, ugyanúgy napi rutin volt számomra. Egy anya kötelessége.

Persze szerettem az ételeket elkészíteni, de a napi elvégzendő feladatai közé tartoztak.

Egyik évben, amikor már a fiam is önálló lett, majd elköltözött 2 évre messze tőlem, akkor jöttem rá, hogy rengeteg időm szabadult fel.
Ennek ellenére saját részemre is főztem, sütöttem, de nehéz volt megtanulni a kicsi adagok elkészítését. Volt egy időszak, amikor megoldottam menükből, itt ott étkeztem.

Aztán elkezdtem fejleszteni a tudományom, kipróbálni újabb recepteket, konyhai technikákat. Ahogy ezzel foglalatoskodtam, egyre több élmény és öröm ért. Elkezdtem megmutatni a munkáimat a közösségi médiában az ismerőseimnek.
Sokan kérték a receptet, sokan elismeréssel írtak a posztjaim alá.

Akkor döntöttem el, hogy a konyha számomra időtöltés, egy olyan szerep, ahol lefoglalom magam, ahol alkotok, ahol élményeket szerzek, ahol a megszületett végeredmény nem csak számomra értékes, hanem azoknak is, akiknek megmutatom.

Mi volt az első élményem?

Az első élményem volt, amikor a Pavlova tortám olyan lett, ahogy azt elismert szakácsoktól láttam főzős műsorokban. Íme, így sikerült.

Egyre több és több inspirációt kaptam hasonló jellegű műsorokban, receptekben. Lassan már számolni sem tudtam, hogy mennyi finomság került ki a konyhám edényeiből, a tűzhelyemből.

Hogyan lett egy új tevékenység?

Akkor döntöttem el, hogy nem csak a magam örömére és szabadidőm elfoglaltságára fókuszálok, hanem létrehozom a saját recept, konyha, tanácsadás csoportom.

Persze kellett egy nevet adnom neki. Ahogy az Életem Leckéi könyvemnél a Biromakönyvem név született (Biró Márta, írom a könyvem -ből jött létre), nem volt kétséges, hogy a konyhám a Biromakonyhám nevet fogja viselni.
Aki a könyvemmel kapcsolatban megismerte ezt a nevet, ha találkozik a konyha csoporttal, tudni fogja, hogy az én munkám.

Azóta is sokan követik a könyvem történetét, verseimet, novelláimat, de a konyhában született alkotásaimat is egyre többen értékelik.
Itt rengeteg étel, sütemény receptet osztok meg a követőimmel, de a konyhai praktikák, a konyha tisztán tartása, valamint a konyhai eszközök is szerepelnek a témákban.

Mit is adott nekem ez az új elfoglaltság? Időtöltést, alkotási tevékenységet, örömöt, elismerést. De itt még nincs vége. Van egy titkos projektem, addig részletesen nem beszélek róla, amíg a megvalósításban vagyok. Ha elkészült, megosztom Veletek. Persze mi mással lenne kapcsolatos, mint a konyhai tevékenységgel, vagy az életmódommal, szemléletemmel!


Tudjátok, lehetett volna, hogy „üresen” maradt életemben az egyedülléttel együtt siránkozok, de nem ezt tettem, ahogy korábban sem.
Valahogy akkor és ott jött az ötlet, mintha valami külső erő dobta volna elém, hogy most van itt az idő, most állj neki fejleszteni a konyhai képességeidet. Mintha rám szólt volna egy hang, vagy a belső hangom, ami sokszor jó irányba terelt már korábban is.

Akárhogy is nézem, bárhonnan is közelítem meg, ugyanoda tudok visszakanyarodni. Mi magunk tesszük meg az első lépést.
Mi magunk hozzuk meg a döntést, mi magunk köteleződünk el, hogy boldogabbak és értékesebbek legyünk.
Erről már sokat írtam, ebben hiszek, ez mindig segített nekem.

Hol találod meg a munkáimat?

Szeretettel várlak Benneteket a Biromakonyhám Facebook oldalon is, ahol megismerhetitek a receptjeimet, ételeimet, konyhai tanácsaimat.
Hamarosan lesz weboldal is, de addig is itt találtok meg: Biromakonyhám

Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Az élet titkai

Az élet titkai

Ezek az apró titkok fűszerek a boldogsághoz, az élet titkai Sokszor apró titkokon múlik az élet. A legegyszerűbb fűszer, hogy felszabadultabban élhess.Cipelheted a világ súlyát

Vödör szeretettel tele

Egy vödör szeretet

Gondolt egyet egyszer egy vödör, S, hogy menni tudjon két lába kinőtt.Elindult nagy léptekkel a világba,Rámosolygott minden virágra. Örömében táncot járt,Ily szépséget talán nem is

Menetelés a boldogság felé

Menetelés, szeretet

Elől megy a szeretet szétszakadt ruhában,Követi a boldogság, bánatot szorítva markában.Megszakadt szívek sajdulva beállnak a sorba,Gondolják, legyen teljes ez a csorda. Megindul a felhő, zuhatag

Sziklák

A büszkeség egy balítélet

Gyengeséged a büszkeség miatt nem vállalod Sokan erőt mutatnak kifelé a világnak. Magabiztosnak látszanak. Büszkeség jellemzi őket. Ez a büszkeség valójában mit takar? Sziklaszilárd jellemet,

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól