Minden gyermeknek fontos a mese.

A mesék elvarázsolnak bennünket. Minden gyermeknek szüksége van mesékre, egy mackóra, aki tudja a titkait, akihez hozzábújhat.

Ezt a kedves videót szeretettel ajánlom, én készítettem. Mesékre szükségünk van videot itt: Videó megtekintése

Minden gyermek életében fontos a mese

A mesék varázslatot hoznak, tanítanak, megtanulunk hinni a csodákban. Megtanulunk könyvet olvasni, megtanulunk történeteket megőrizni.
Minden mese egy valóságból született. Az emberekből, a gondolatokból.
A gyermekünk boldog arcát látni öröm, amikor olvasunk neki, amikor kitalálunk egy mesét és azt elmondjuk. Közben gondolkodik, kérdez, nő a szókincse, alakul a szemlélete.

Mi magunk is meséken nőttünk fel, mi magunk is hiszünk bennük, mi is kicsit boldogabbak leszünk.

Legyünk jó mesélők

Őrizzük, vigyázzuk e kincset, adjuk meg a gyermekeinknek ezt a boldogságot. Hagyjuk őket elgondolkodni, szárnyalni, kérjük őket, hogy ők is mondjanak nekünk történeteket.

A gyermekkoromról itt olvashatsz, hiszen a meséket akkor anyámtól, csak ritkán kaptam meg. Saját magamnak alkottam őket. Közben megálmodtam saját világom, amit felnőttként megvalósítottam.
Életem leckéi könyvem

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Desszert

A főzés szerelmesei, a konyha csodái

Böbi, aki a főzés szerelmesei közé tartozik, a sütés csodáiban is remekel. A főzni szeretők támogató közösségének megalkotója. Böbi sokrétű tevékenysége, jelenléte a közösségi médiában,

Fenyőfa örökzöld boldogság

Fenyőfáim élete és története

Fenyőfáim élete és története elkísér, amíg élek. Öt évvel ezelőtt beköltöztem a házamba. Lakhelyet váltottam, sokáig tartott, míg megtaláltam az otthonom. Rengeteg házat megnéztem. Azt

eljött az idő

Búcsúzom Tőled, elhalkul az ének

Búcsúzom Tőled, ki barátunk és rokonunk vagy. Elhalkult az ének.Már csillagként fogsz ragyogni nekünk az égi mezőkről.Versem született L.György emlékére Eljön az idő, elhalkul az

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.