Mikor van szükségünk változásra?

Ugye érezted már, hogy változásra van szükséged?
Változtattál?

Eltelnek hónapok, évek. Történeteink sokaságát éljük meg.

Van, amikor azt érezzük, hogyha belenézünk a tükörbe, nem az az arc néz vissza ránk, aki volt régebben. Legtöbbször akkor érezzük, ha megéltünk fájdalmakat, megéltünk nehéz helyzeteket.

Talán csak a szemünk csillogása halványult, talán hiányzik az a reggeli öröm, ami széppé varázsolt bennünket. Látjuk, hogy valamit már nem ugyanolyan. Ha sokáig ebben a képben élünk, megfásulttá válunk.

Néha csak az évek múlása hozza elő bennünk ezt az érzést. Eljön az a pillanat, hogy megijedünk attól, hogy ez már így marad. Ilyenkor kell megújulnunk, saját magunkat újra építenünk.

Elsősorban a saját elhatározásunk a fontos.

Ez az első lépés. Mert még mindig igaz: ‘A szem a lélek tükre”. Ha már elhatároztuk, akkor már elfogadtuk a megtörtént eseményeket, már tudjuk, hogyan megyünk tovább.

Változnunk kell belül, kívül. Minden helyzetből kilábaltam, mindig tudtam, hogy újra kell terveznem az életem.

Nekem segít, egy masszázs, ami nem csak a testemnek, a lelkemnek is fontos. Segít az “én időm” megélése, amikor azt csinálom, amit szeretek, kikerülök a napi vágtából. Ez lehet egy hétvége, lehet egy este, lehet egy kellemes beszélgetés.

Időszakonként nézzünk bele a tükörbe és határozzuk el, hogy külsőleg is meg fogunk újulni. Felkeresem a kozmetikusomat, s mindig egy jobb hatású készítmény vár rám, úgy jövök el, hogy megfiatalodtam.
Kicsit változtatok a sminkemen – a kevesebb több címszóval.

Változzon a frizuránk. Aztán nézzünk bele a ruhásszekrényünkbe. Ami már nem kell, az adományozzuk el, hiszen az évek múlásával már nem biztos, hogy szerencsés bizonyos darabokat viselnünk.

Kezdjünk el mozogni, sétálni, járni a természetben.

Minden új szokás egy kicsit új emberré változtat bennünket, új felfedezéseket hoz, s nem utolsó sorban karban tartja fittségünket. Egy-egy új ruha szintén hozzájárul a kellemesebb érzésünkhöz. Napközben mindig kényelmes cipőben “szaladom” végig a napot, de mindig olyat választok, ami a nappali vagy sportos viselethez is megállja a helyét.

Amikor mindezt elvégeztük – kész is a varázslat.

Még akkor is, ha a kilábalás időszaka nem ér véget ennyi idő alatt, de már látjuk a jövőt, nem adtuk fel, sőt egy új külsőben, megcsillanó szemmel kezdjük új életünket.

Én a nyár végén életem meg e változást, ezzel köszöntöm az őszt 🙂

Szeretettel ajánlom Üzen a természet írásom.

Sokan olvasták már és osztották meg ismerőseik között. Köszönöm. Biró Márta

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Sziklák

A büszkeség egy balítélet

Gyengeséged a büszkeség miatt nem vállalod Sokan erőt mutatnak kifelé a világnak. Magabiztosnak látszanak. Büszkeség jellemzi őket. Ez a büszkeség valójában mit takar? Sziklaszilárd jellemet,

életem leckéi

Online író-olvasó találkozó

Online író-olvasó találkozó tervezését készítem elő. A tervem, hogy minden hónapban online író-olvasó találkozó legyen. Kérdezhettek tőlem, rólam. A könyvem történetéről. A könyvem üzenetéről, tartalmáról.

Életem leckéi könyv+ motivációs lap

Olvasótalálkozó: Siófok

Kedves Olvasóm, helyszín Marcipán Cukrászda. Sok szeretettel várlak az alábbi napokon: 2021.november 27-28. 13.00-18.00 óra között Marcipán cukrászda 8600 Siófok, Fő utca 174-176.

Kutya

A kutyát egy életre választjuk

Az ő életében egy életre lesz a társunk, a kutyák nem retúr jeggyel érkeznek hozzánk.Mindig egy életre választunk kutyát. Tudjátok rólam, hogy mindig is volt

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól