Mikor van szükségünk változásra?

Ugye érezted már, hogy változásra van szükséged?
Változtattál?

Eltelnek hónapok, évek. Történeteink sokaságát éljük meg.

Van, amikor azt érezzük, hogyha belenézünk a tükörbe, nem az az arc néz vissza ránk, aki volt régebben. Legtöbbször akkor érezzük, ha megéltünk fájdalmakat, megéltünk nehéz helyzeteket.

Talán csak a szemünk csillogása halványult, talán hiányzik az a reggeli öröm, ami széppé varázsolt bennünket. Látjuk, hogy valamit már nem ugyanolyan. Ha sokáig ebben a képben élünk, megfásulttá válunk.

Néha csak az évek múlása hozza elő bennünk ezt az érzést. Eljön az a pillanat, hogy megijedünk attól, hogy ez már így marad. Ilyenkor kell megújulnunk, saját magunkat újra építenünk.

Elsősorban a saját elhatározásunk a fontos.

Ez az első lépés. Mert még mindig igaz: ‘A szem a lélek tükre”. Ha már elhatároztuk, akkor már elfogadtuk a megtörtént eseményeket, már tudjuk, hogyan megyünk tovább.

Változnunk kell belül, kívül. Minden helyzetből kilábaltam, mindig tudtam, hogy újra kell terveznem az életem.

Nekem segít, egy masszázs, ami nem csak a testemnek, a lelkemnek is fontos. Segít az „én időm” megélése, amikor azt csinálom, amit szeretek, kikerülök a napi vágtából. Ez lehet egy hétvége, lehet egy este, lehet egy kellemes beszélgetés.

Időszakonként nézzünk bele a tükörbe és határozzuk el, hogy külsőleg is meg fogunk újulni. Felkeresem a kozmetikusomat, s mindig egy jobb hatású készítmény vár rám, úgy jövök el, hogy megfiatalodtam.
Kicsit változtatok a sminkemen – a kevesebb több címszóval.

Változzon a frizuránk. Aztán nézzünk bele a ruhásszekrényünkbe. Ami már nem kell, az adományozzuk el, hiszen az évek múlásával már nem biztos, hogy szerencsés bizonyos darabokat viselnünk.

Kezdjünk el mozogni, sétálni, járni a természetben.

Minden új szokás egy kicsit új emberré változtat bennünket, új felfedezéseket hoz, s nem utolsó sorban karban tartja fittségünket. Egy-egy új ruha szintén hozzájárul a kellemesebb érzésünkhöz. Napközben mindig kényelmes cipőben „szaladom” végig a napot, de mindig olyat választok, ami a nappali vagy sportos viselethez is megállja a helyét.

Amikor mindezt elvégeztük – kész is a varázslat.

Még akkor is, ha a kilábalás időszaka nem ér véget ennyi idő alatt, de már látjuk a jövőt, nem adtuk fel, sőt egy új külsőben, megcsillanó szemmel kezdjük új életünket.

Én a nyár végén életem meg e változást, ezzel köszöntöm az őszt 🙂

Szeretettel ajánlom Üzen a természet írásom.

Sokan olvasták már és osztották meg ismerőseik között. Köszönöm. Biró Márta

Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Az élet titkai

Az élet titkai

Ezek az apró titkok fűszerek a boldogsághoz, az élet titkai Sokszor apró titkokon múlik az élet. A legegyszerűbb fűszer, hogy felszabadultabban élhess.Cipelheted a világ súlyát

Vödör szeretettel tele

Egy vödör szeretet

Gondolt egyet egyszer egy vödör, S, hogy menni tudjon két lába kinőtt.Elindult nagy léptekkel a világba,Rámosolygott minden virágra. Örömében táncot járt,Ily szépséget talán nem is

Menetelés a boldogság felé

Menetelés, szeretet

Elől megy a szeretet szétszakadt ruhában,Követi a boldogság, bánatot szorítva markában.Megszakadt szívek sajdulva beállnak a sorba,Gondolják, legyen teljes ez a csorda. Megindul a felhő, zuhatag

Sziklák

A büszkeség egy balítélet

Gyengeséged a büszkeség miatt nem vállalod Sokan erőt mutatnak kifelé a világnak. Magabiztosnak látszanak. Büszkeség jellemzi őket. Ez a büszkeség valójában mit takar? Sziklaszilárd jellemet,

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól