Mire van időnk?

Türelem, idővel

Mindenre, amit csak meg akarunk tenni. Sokszor úgy érezzük, hogy elfecséreltük, de néha szükség van a semmittevésre. Ilyenkor álmodozunk, vagy csak ringatózunk az érzéseink hullámain.


Párszor azon kapjuk magunkat, hogy másképp kellett volna csinálnunk, nem lett volna szabad valakire, valamire annyit áldoznunk. Az idő kereke nem forgatható vissza, de tanulhatunk, visszafordulhatunk a kiinduló ponthoz, elkanyarodhatunk, új terveket készíthetünk.

Talán minden tettünkből, élményünkből megtanuljuk a leckét. Élnünk kell, boldognak kell lennünk, bármit is írt nekünk a sors. Meg kell ismernünk magunkat, meg kell tanulnunk megélni az örömöket, s feldolgozni a bánatot. Nem merülhetünk el benne sokáig, hiszen a körülöttünk élőknek is részük van benne.

Magunknak kell gyógyítanunk az elménket, meghozni a fontos döntéseinket, meghatározni a céljainkat.  Kaphatunk a környezetünkből motivációt, segítséget, osztozást, de mindig is a saját gondolataink határoznak meg bennünket, visznek előre, néha hátra.

Amíg becsülettel, tisztán élünk, nincs miért bánkódnunk. Persze, hogy hibázunk, persze, hogy szenvedünk, persze, hogy örülünk. Ez az élet, de amikor a végső elszámolásra kerül a sor, akkor büszkén gondolhassunk arra, hogy elvégeztük az életünk művét, megalkottuk az utánunk következőknek a példát.

Minden nap úgy kell élnünk, hogy értéket hagyjunk a világban, jobbá tegyük a perceket, napokat, éveket. Örömmel gondoljanak ránk az ismerőseink, családunk, gyermekeink.

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Sziklák

A büszkeség egy balítélet

Gyengeséged a büszkeség miatt nem vállalod Sokan erőt mutatnak kifelé a világnak. Magabiztosnak látszanak. Büszkeség jellemzi őket. Ez a büszkeség valójában mit takar? Sziklaszilárd jellemet,

életem leckéi

Online író-olvasó találkozó

Online író-olvasó találkozó tervezését készítem elő. A tervem, hogy minden hónapban online író-olvasó találkozó legyen. Kérdezhettek tőlem, rólam. A könyvem történetéről. A könyvem üzenetéről, tartalmáról.

Életem leckéi könyv+ motivációs lap

Olvasótalálkozó: Siófok

Kedves Olvasóm, helyszín Marcipán Cukrászda. Sok szeretettel várlak az alábbi napokon: 2021.november 27-28. 13.00-18.00 óra között Marcipán cukrászda 8600 Siófok, Fő utca 174-176.

Kutya

A kutyát egy életre választjuk

Az ő életében egy életre lesz a társunk, a kutyák nem retúr jeggyel érkeznek hozzánk.Mindig egy életre választunk kutyát. Tudjátok rólam, hogy mindig is volt

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól