Mire van időnk?

Türelem, idővel

Mindenre, amit csak meg akarunk tenni. Sokszor úgy érezzük, hogy elfecséreltük, de néha szükség van a semmittevésre. Ilyenkor álmodozunk, vagy csak ringatózunk az érzéseink hullámain.


Párszor azon kapjuk magunkat, hogy másképp kellett volna csinálnunk, nem lett volna szabad valakire, valamire annyit áldoznunk. Az idő kereke nem forgatható vissza, de tanulhatunk, visszafordulhatunk a kiinduló ponthoz, elkanyarodhatunk, új terveket készíthetünk.

Talán minden tettünkből, élményünkből megtanuljuk a leckét. Élnünk kell, boldognak kell lennünk, bármit is írt nekünk a sors. Meg kell ismernünk magunkat, meg kell tanulnunk megélni az örömöket, s feldolgozni a bánatot. Nem merülhetünk el benne sokáig, hiszen a körülöttünk élőknek is részük van benne.

Magunknak kell gyógyítanunk az elménket, meghozni a fontos döntéseinket, meghatározni a céljainkat.  Kaphatunk a környezetünkből motivációt, segítséget, osztozást, de mindig is a saját gondolataink határoznak meg bennünket, visznek előre, néha hátra.

Amíg becsülettel, tisztán élünk, nincs miért bánkódnunk. Persze, hogy hibázunk, persze, hogy szenvedünk, persze, hogy örülünk. Ez az élet, de amikor a végső elszámolásra kerül a sor, akkor büszkén gondolhassunk arra, hogy elvégeztük az életünk művét, megalkottuk az utánunk következőknek a példát.

Minden nap úgy kell élnünk, hogy értéket hagyjunk a világban, jobbá tegyük a perceket, napokat, éveket. Örömmel gondoljanak ránk az ismerőseink, családunk, gyermekeink.

Oszd meg a Fecebookon! Köszönöm.

További bejegyzés

Az élet titkai

Az élet titkai

Ezek az apró titkok fűszerek a boldogsághoz, az élet titkai Sokszor apró titkokon múlik az élet. A legegyszerűbb fűszer, hogy felszabadultabban élhess.Cipelheted a világ súlyát

Vödör szeretettel tele

Egy vödör szeretet

Gondolt egyet egyszer egy vödör, S, hogy menni tudjon két lába kinőtt.Elindult nagy léptekkel a világba,Rámosolygott minden virágra. Örömében táncot járt,Ily szépséget talán nem is

Menetelés a boldogság felé

Menetelés, szeretet

Elől megy a szeretet szétszakadt ruhában,Követi a boldogság, bánatot szorítva markában.Megszakadt szívek sajdulva beállnak a sorba,Gondolják, legyen teljes ez a csorda. Megindul a felhő, zuhatag

Sziklák

A büszkeség egy balítélet

Gyengeséged a büszkeség miatt nem vállalod Sokan erőt mutatnak kifelé a világnak. Magabiztosnak látszanak. Büszkeség jellemzi őket. Ez a büszkeség valójában mit takar? Sziklaszilárd jellemet,

Mondd el nekem

Kíváncsi vagyok a véleményedre, küldd el nekem e-mailben.

Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól